Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Rijnlands Lyceum Wassenaar

Paarse Vrijdag op het Rijnlands Lyceum Wassenaar

14 december 202037 second read

Wie op 10 en 11 december ’s ochtends aankwam op het Rijnlands Lyceum, zag een in paars opgelicht gebouw. Op het Rijnlands wordt Paarse Vrijdag elk jaar groots gevierd. Het is dé dag waarop de school laat zien hoe belangrijk het is om elkaar te accepteren, ongeacht gender of seksualiteit. De dresscode is paars, het atrium kleurt paars en leerlingen maken posters over het onderwerp gender- en seksuele diversiteit.

Dit jaar kregen alle leerlingen les over de gedachte achter Paarse Vrijdag, van docenten of van leerlingen; de peters en meters (oudere leerlingen) gaven lessen in de brugklassen. Een feestje voor de brugklassers, natuurlijk, helemaal omdat iedereen wel iets paars droeg, of het nou een trui was, een hoed of een bril, of paars op de wangen.

Tags

Paarse VrijdagRijnlands LyceumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top