Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: Unity.NU

Gemeenteraad Wassenaar kiest voor Unity.NU

17 december 20202 minute read

De gemeenteraad van Wassenaar wil Unity.NU als lokale publieke media-instelling voor haar gemeente. Dat meldt Unity.nu op haar website. In de raadsvergadering van dinsdag sprak de raad unaniem haar voorkeur voor de omroep uit. Daarbij gaf de raad aan dat ze verwacht dat de omroep zich wortelt in de gemeente en direct aan naamsbekendheid werkt.

Als het Commissariaat voor de Media (CvdM) het advies overneemt, wordt Unity.NU voor vijf jaar de omroep voor Wassenaar. Naar verwachting neemt het CvdM in het eerste of tweede kwartaal het besluit.

Unity.NU is de uitzendnaam voor de samenwerkende stichtingen RTV Leiderdorp, Stichting Agglomeratieomroep Holland Centraal en Stichting Lokale Media Wassenaar. Deze stichtingen vormen een streekomroep met elkaar. Op het moment dat de omroep in Wassenaar actief wordt, zal daar onder de naam Unity.NU een seperaat programma gestart worden. RTV Leiderdorp en Holland Centraal zich richten op de regio Leiden, zal de Wassenaarse editie van Unity.NU zich richten op het nieuws uit Haaglanden.

‘We zijn heel blij met de steun van de raad en verwachten dat het CvdM dit advies overneemt. Zodra wij mogen starten zullen we direct een nieuwe radiozender en televisiezender lanceren voor Wassenaar. De wethouder en raad hebben ons meerdere malen op het hart gedrukt dat Wassenaar op de Haagse regio gericht is, dit zal op deze editie van Unity.NU ook zeker merkbaar zijn. Uiteraard zullen we een aantal producties met elkaar ‘delen’, zoals het Unity.NU Weekoverzicht. Maar Wassenaar zal echt een eigen omroep krijgen. Met in ieder geval de ondernemerstalkshow van Alice Hooft (die overkomt van Midvliet, red.) en dagelijks lokale (nieuws)programma’s op de radio,’ zegt Unity.NU producent Rudo Slappendel.

Hij vult daarbij aan dat de omroep direct na de uitspraak van het CvdM zal gaan uitzenden en ook opzoek zal gaan naar vrijwilligers uit Wassenaar. Waarbij ook gesprekken over samenwerking met de huidige omroep Midvliet plaats zullen vinden. Ook samenwerkingen met lokale instanties zullen opgestart worden. Op de vraag hoe de omroep aan haar naamsbekendheid gaat werken zegt Slappendel resoluut ‘Als wij starten, zal dat niet stilletjes zijn. Inwoners van Wassenaar zullen op diverse manieren horen en zien dat er een nieuwe omroep begonnen is.’

Bron: Unity.nu

Tags

Lokale OmroepUnity.NUWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top