Ga naar hoofdinhoud

VVD: Extra omkijken naar elkaar tijdens de komende weken!

17 december 20202 minute read

Een nieuwe lockdown. Allereerst ontzettend rot voor onze Wassenaarse ondernemers in de winkels, horeca, en andere sectoren die tot 19 januari dicht zijn! Ook voor onze sportclubs, scholen, welzijnswerk en de fitness heeft dit grote consequenties. Als grootste lokale partij houden we graag vinger aan de pols en komen we met voorstellen om onze ondernemers en maatschappelijke organisaties te steunen waar nodig. Met het schrappen van leges, precariobelasting of uitstel van andere verplichtingen kan de gemeente hulp bidden. Het zijn kleine beetjes vanuit de gemeente, maar alles helpt.

We hadden ontzettend gehoopt op een mooie kerst met familie en vrienden. Juist nu we elkaar willen opzoeken, moeten we afstand houden. Dat is lastig nadat we al sinds maart met het virus moeten omgaan. Het betekent dat we vooral moeten blijven omkijken naar elkaar. Ons dorp is daar gelukkig goed in. Met Wassenaarse ondernemers die thuis op een veilige manier mensen van boodschappen voorzien. Met welzijnswerk en buurtverenigingen voor mensen die in de knel komen of hulp nodig hebben. Of voor ouders in vitale beroepen die wel overdag van huis zijn. Omkijken naar elkaar is nu extra hard nodig!

Tegelijkertijd ligt er gelukkig nieuw perspectief voor volgend jaar. Allereerst met een vaccin zodat we stap voor stap ons leven volgend jaar weer kunnen hervatten zoals wij kenden voor ‘Corona’. Daarnaast ligt er perspectief in Wassenaar; ons werk heeft dit jaar niet stilgelegen. Zo gaan we voor alle Wassenaarders en de ondernemers ons centrum opknappen voor een blijvend mooi hart van ons dorp. Ook gaan we volgend jaar het sluipverkeer aanpakken, waar gelukkig veel Wassenaarders over meedenken en meepraten. En met plannen om woningbouw op bestaande locaties zoals de Gemeentewerf, Kerkehout en Den Deyl om voor gezinnen, ouderen en jongeren appartementen en huizen te realiseren. Voor de school Den Deyl locatie zijn we aan de slag om juist voor de middengroepen bij te bouwen in de vrije sector.

Laten we daarom nu even doorbijten naar volgend jaar. Met elkaar moeten we er alles aan doen om het virus in te dammen. Wij blijven graag met u in gesprek. Als u vragen, ideeën of andere suggesties heeft, neem dan vooral contact op. Met ons digitale spreekuur voor iedereen, proberen wij zelf en naar elkaar om te kijken. Op afstand, maar niet minder betrokken!

Met hartelijke groet, namens het gehele VVD-team,

Laurens van Doeveren

lvd

Laurens van Doeveren. 

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top