Ga naar hoofdinhoud

Is het sombere voetbalseizoen 2020-2021 al achter de rug?

18 december 20203 minute read

Ja beste Blauw Zwarters, het jaar zit er haast al weer op en als we terugkijken was het een heel vervelend jaar. Driekwart van het jaar hebben we niet kunnen doen wat we zo graag willen: gewoon voetballen. Gewoon, lekker onder elkaar zijn, even een biertje pakken en napraten wat ieder in die week heeft mee gemaakt of even zeuren over Ajax of Feyenoord, want daar kan je heel lang over praten!

Gelukkig kan onze jeugd nog zijn eigen ding doen en zich lekker uitleven op het veld, maar helaas zonder echte tegenstanders.

Heel raar als je de stadions van de betaald voetbalclubs ziet zonder publiek. Wie had ooit durven denken dat zo iets ons zou overkomen. Een leuke pot voetbal, maar zonder mensen op de tribunes, waar het voetbal een uitje voor is.
Maar het zij zo. Wij moeten ons er bij neer leggen en de regels volgen, want alles op slot daar zitten we ook niet op te wachten. En beste Blauw Zwarters, er zijn best een aantal mensen in onze omgeving die de virus hebben of hebben gehad, en die zijn echt heel ziek geweest.

En wat er gaat komen…… wie het weet mag het zeggen. Wij hopen in ieder geval dat er volgend jaar wat meer ruimte zal komen. Het zal niet zo zijn dat we de competitie kunnen afmaken. Ik heb er echt nog geen idee van, maar ik denk dat we dit seizoen snel moeten vergeten.

Het betekent ook geen Algemene Ledenvergadering en geen nieuwjaarsreceptie. Wij hopen heel erg dat we volgend jaar ons 100-jarig jubileum kunnen vieren zoals we dat willen, want het zou toch wel heel jammer zijn als het virus ook hier een stokje voor steekt.

Verder toch het vermelden waard: financieel komen we 2020 zeker door, mede dankzij onze sponsors en leden die trouw hun lidmaatschapsgeld hebben betaald. Dat noem ik clubliefde, want zonder dat en een aantal stille sponsors zouden we het heel moeilijke hebben gehad om rond te komen. Want vele kosten lopen gewoon door. Het gras groeit niet hard maar vraagt wel onderhoud en dat geldt ook voor vele andere zaken.

Laten we hopen dat ons jubileumjaar 2021 beter zal verlopen dan het jaar waar we nu in zitten en dat nog niet om is, want zelfs in de laatste dagen van dit jaar kan er nog veel ten slechte gaan veranderen, al hoop ik dat niet.

Ik sluit af met het bedanken van alle vrijwilligers. Onze terreinploeg die elke dag nog werk hebben, de Club van 100, De SBZ, de Business Club, de jeugdafdeling die onze jeugd zo goed en kwaad als dat gaat aan het sporten houdt, en mijn bestuur. En natuurlijk onze sponsors. Een ieder die Blauw-Zwart een warm hart toe draagt wens ik fijne feestdagen een goed uiteinde en een beter begin van 2021.

Met vriendelijke groet van uw voorzitter,

A.P.C. (André) van Herk

 

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaarWoord van de voorzitter
Gerelateerde artikelen
Back To Top