Ga naar hoofdinhoud

CDA: Wassenaar krijgt weer eigen ambtenaren!

21 december 20202 minute read

We hebben de laatste raadsvergadering door de nieuwe coronagolf digitaal vergaderd. Dat is onder leiding van onze burgemeester uitstekend verlopen. Voor het eerst in de geschiedenis van de gemeente Wassenaar een digitale raadsvergadering! CDA-fractievoorzitter Ronald Everard: “Het was ook een historische bijeenkomst omdat we besloten hebben om te starten met de opbouw van onze eigen werkorganisatie. Ik ben in 2018 weer politiek actief geworden om een bijdrage te leveren aan de zelfstandigheid van Wassenaar. Na de eigen vaste burgemeester, krijgen we nu ook een eigen werkorganisatie. Een schitterend kerstcadeau voor Wassenaar! Nu delen we onze ambtenaren nog met Voorschoten.”

De opbouw van de nieuwe organisatie wordt in de huidige tijd een flinke uitdaging. Zo hebben we allemaal te maken met de coronapandemie. Bovendien zitten bijna alle Nederlandse gemeenten in financieel zwaar weer. Fractievoorzitter Ronald Everard: “Gemeenten hebben te maken met forse tekorten op de jeugdzorg en lopen de tekorten op de maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op. Ook in Wassenaar dreigt de jeugdzorg financieel te ontsporen en gaat het met de Wmo dezelfde kant op. We ontkomen er begin 2021 niet aan om forse maatregelen te gaan nemen om de problemen op te lossen. Dat is hard nodig.”

Het CDA heeft gezien de lastige tijden een pleidooi gehouden om samen met Voorschoten de tijd te nemen die noodzakelijk is om in goede harmonie uit elkaar te gaan. CDA-woordvoerder Ronald Everard: “Wij willen geen vechtscheiding met Voorschoten, maar gaan straks als goede buren en vrienden uit elkaar. Samen met onze ambtenaren gaan we bouwen aan een nieuwe eigentijdse werkorganisatie voor Wassenaar.”

Maar nu eerst lekker tot rust komen en langzaam afscheid gaan nemen van 2020. Een jaar dat we nooit meer zullen vergeten. Op één ding hopen we: dat het beter gaat worden in 2021. De vaccinaties komen er heel snel aan. We kunnen hopelijk weer snel samen naar school, sporten, winkelen, werken, uit eten, naar de Warenar, naar de bibliotheek en weer vergaderen in De Paauw en nog veel meer.

Kortom, we gaan hopelijk weer terug naar ‘Wassenaarders Samen’ zoals het hoort! We hebben er enorme zin in. De komende weken nog extra voorzichtig zijn om straks weer meer van elkaar en Wassenaar te kunnen genieten! Fijne kerstdagen en laten we een beetje extra op elkaar letten en elkaar steunen.

CDA kerst 2020

Fotobijschrift: De CDA-fractie van links naar rechts: Wim Koetsier, Dymphna Vree, Ronald Zoutendijk, Ronald Everard en daarnaast wethouder Hubert Schokker.

 

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top