Skip to content

“Coronades” voor ouderen

24 december 202057 second read

December was altijd de maand van elkaar opzoeken en gezelligheid, maar het oude normaal bestaat niet meer in 2020. Dat is voor iedereen moeilijk, maar zeker ook voor de vele ouderen in Wassenaar die nog zelfstandig wonen en die het in deze “feestmaand” noodgedwongen met weinig of zelfs geen bezoek moeten stellen. Jan van Noort, de beheerder van ontmoetingscentrum De Oosthof, besloot hen een mentale oppepper te bezorgen.

Hij nam het initiatief tot een serie van concerten, niet alleen bij de woningen rondom “zijn” De Oosthof, maar ook bij de centra De Plataan en De Peppel die onder dezelfde bestuurlijke paraplu schuilen.

En zo kon het gebeuren dat Carel Caminada, de zanger die wereldberoemd is in het hele dorp, met muzikale begeleiding op drie achtereenvolgende zaterdagavonden bij evenveel ontmoetingscentra een soort van serenade, zeg maar coronades, bracht. Het werd een muzikale reeks met een blaaskwintet en met klarinetten. Een mix van populaire en klassieke muziek werd bij de wooncomplexen onthaald als een verrassend en vervroegd kerstgeschenk.

Ook Jan van Noort ziet er tevreden op terug. Met dank aan de mensen van muziekvereniging Excelsior en met dank voor de ruimhartige sponsoring van De Stille Kracht.

Tags

KerstconcertenStichting beheer servicecentra WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top