Ga naar hoofdinhoud

Informatie van de gemeente over de jaarwisseling 2020 – 2021

24 december 20202 minute read

Graag uw aandacht voor het gemeentelijke bulletin omtrent de jaarwisseling. 

Vuurwerkverbod
Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Daarom heeft het kabinet besloten dat tijdens de jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk mag worden verkocht en afgestoken.

Vreugdevuren verboden
Vreugdevuren zijn verboden. Een klein gezellig sfeervuurtje in uw eigen voor- of achtertuin mag wel, als er geen sprake is van gevaar, overlast of hinder in de omgeving.

Afvalinzameling tijdens de feestdagen
Er is een gewijzigde afvalinzameling tijdens de feestdagen. Vrijdag 25 december (eerste kerstdag) verschuift naar maandag 28 december (restafval, GFT en PMD). Vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) verschuift naar zaterdag 2 januari (restafval).

Milieustraat Hogeboomseweg
Op vrijdag 25 december (eerste kerstdag), zaterdag 26 december (tweede kerstdag) en vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) is de milieustraat aan de Hogeboomseweg gesloten. Op donderdag 24 december en donderdag 31 december sluit de milieustraat om 16.00 uur. Kijk ook op www.avalex.nl.

Afsluiting afvalcontainers
De ondergrondse afvalcontainers worden afgesloten op oudjaarsdag van 18:00 uur tot en met nieuwjaarsdag 08:00 uur. Ook de bovengrondse containers voor PMD, textiel en papier worden afgesloten van oudjaarsdag tot en met nieuwjaarsdag.

Kerstbomen
De jaarlijkse inzamelactie van kerstbomen gaat dit jaar vanwege Corona niet door. Vanaf woensdag 6 januari kunt u uw kerstboom aan de straatkant leggen, op de plek waar u altijd uw container neerzet. De kerstbomen worden door de gemeente en Avalex weggehaald.

Openingstijden gemeentekantoor
Het gemeentekantoor is gesloten op vrijdag 25 december 2020 en vrijdag 1 januari 2021.

Brief burgemeester Leendert de Lange
In de week voor kerst heeft burgemeester Leendert de Lange een brief aan alle inwoners van Wassenaar gestuurd. Hierin werd stilgestaan bij de bijzondere tijd waarin we het afgelopen jaar hebben geleefd. Ook dankte de burgemeester, namens de wethouders en de leden van de gemeenteraad, iedereen in Wassenaar voor hun bijdrage aan het bestrijden van het virus in het afgelopen jaar. De brief leest u hier

Tags

DienstverleningGemeenteJaarwisselingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top