Skip to content

Gemeente pakt verkopers illegaal vuurwerk aan

28 december 20202 minute read

Politie en gemeente treden hard op tegen de verkoop van illegaal vuurwerk. De politie heeft meerdere verkopers en hun leveranciers aangehouden en de gemeente zet bestuursdwang in.

Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en zorgt jaarlijks voor veel slachtoffers. Verkopers ervan hebben vaak een voorraad in hun huis, schuur of garagebox. Dit vormt een erg groot risico voor de veiligheid en leefbaarheid van de omwonenden. Gelet op dit grote gevaar zetten politie en gemeente extra in op het opsporen en vervolgen van verkopers.

Onderzoek in Wassenaar
De politie heeft naar aanleiding van onderzoek in Wassenaar meerdere verkopers en een leverancier getraceerd en aangehouden. Later zullen zij zich voor de rechter moeten verantwoorden. De gemeente zet daarbovenop in op bestuursdwang.

“Illegaal vuurwerk levert elk jaar veel leed op, ook voor omstanders en familie. Verkoop faciliteert dit en voorraden verpakt kruit zorgen voor een nog groter gevaar. Dat pikken we niet” aldus burgemeester De Lange. De gemeente past bestuursdwang toe, naast het strafrechtelijke vervolgen door de politie en het Openbaar Ministerie. Daarvoor zijn verschillende middelen, zoals het opleggen van bestuurlijke boetes van meer dan € 20.000,- bij herhaling en het kan zelf leiden tot het sluiten van woningen. “Dit is al helemaal niet een jaar om niet met vuurwerk bezig te zijn, laat staan met het illegale vuurwerk en de verkoop ervan” aldus de burgemeester.

Om te zorgen dat het een veilige jaarwisseling wordt, blijven de gemeente en politie doorgaan met het opsporen van verkopers van illegaal vuurwerk.

Meld tips bij politie of Meld Misdaad Anoniem

Inwoners met tips over de verkoop van illegaal vuurwerk kunnen contact op nemen met de politie op 0900-8844 (24/7 bereikbaar) of met Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Tags

AanpakGemeenteIllegaal vuurwerkVerkoopWassenaar
Gerelateerde artikelen
Ingezonden: Bootverhuur Wassenaar Komt Er NIET
Back To Top