Ga naar hoofdinhoud

Coronamaatregelen rondom de Jaarwisseling

30 december 20202 minute read

Blijf zoveel mogelijk thuis, ook tijdens de feestdagen. Reis alleen als dit noodzakelijk is en ontmoet zo min mogelijk mensen. Dat is voor veel mensen moeilijk in de decemberperiode, maar nodig om de druk op de zorg te verlagen.

Personen thuis ontvangen tijdens de feestdagen
Tijdens oud en nieuw zijn dit maximaal 2 personen per dag. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Vier op een veilige manier de feestdagen.

Eten en drinken tijdens de feestdagen
Wilt u boodschappen doen voor de Jaarwisseling? Wacht niet tot het laatste moment en ga op rustige momenten naar de winkel. Bestel zo mogelijk uw boodschappen online.

Houd tijdens het eten en drinken rekening met de basisregels, zoals vaak uw handen wassen. Serveer snacks op persoonlijke schaaltjes. Zo is het ook makkelijker om 1,5 meter afstand te houden tot mensen die niet uw huisgenoten zijn. Zorg voor extra goede handhygiëne als u eten serveert. Zet bijvoorbeeld een flesje handalcohol neer.

Vuurwerk tijdens oud en nieuw
Deze jaarwisseling is er voor consumenten een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk in het hele land. Het verbod geldt niet voor fopvuurwerk en schertsvuurwerk, zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes.

Boete voor verkopen, vervoeren en afsteken vuurwerk
Politie en BOA’s handhaven de vuurwerkregels. Als u zich niet aan de regels houdt, kunt u een boete krijgen. Het is ook verboden in het buitenland gekocht vuurwerk naar Nederland te vervoeren. De politie controleert daarom de komende tijd extra in de grensgebieden.

Minder belasting voor ziekenhuizen
Dit verbod is bedoeld om de ziekenhuizen niet extra te belasten voor, tijdens en na de jaarwisseling. En zodat er minder incidenten zijn waarbij inzet van de politie nodig is. Meer informatie over vuurwerk tijdens Oud en Nieuw.

Carbidschieten en vreugdevuren
Carbid is geen vuurwerk. De gemeente bepaalt of carbidschieten is toegestaan in uw omgeving en onder welke voorwaarden. Ook beslist de gemeente over vreugdevuren. Informeer bij uw gemeente naar de regels.

OudenNieuw rijksoverheid

 

Tags

CoronamaatregelenJaarwisselingRijksoverheidWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top