zaterdag 12 juni 2021

S Sport

De goede voornemens van WZK Tri-Team

Het jaar 2019 was voor de hardloopvereniging van WZK een mooi jaar waarin snel of wat minder snel, ver of wat minder ver en verhard of onverhard, in allerlei prachtige omgevingen werd gelopen. Niet alleen in de prachtige Wassenaarse “achtertuin”, maar ook verder van huis tot zelfs in het buitenland. De trainingen werden weer of geen weer, goed bezocht, en vorderingen gemaakt.

Op de laatste zondag van 2019 kwamen vele leden van de verschillende disciplines en groepen in Meyendel bijelkeaar voor een fijne gezamenlijke duurloop, die werd besloten met gezellig samen koffiedrinken in de boerderij (zie foto).

Voor 2020 staan er diverse loopevenementen op het programma waarvoor de leden aan het trainen zijn. Afgelopen weekend werd traditioneel het spits afgebeten met het Zorg & Zekerheid Nieuwjaarsloop in de Leidse hout in Leiden, waar weer een mooi aantal leden aanwezig was om mee te doen aan de 5 en 10 km, een goede start van het nieuwe jaar!

Volgende week staan er Tri-teamers aan de start bij de uitdagende Halve van Egmond, maar ook bij de Trailrun in Otterlo, waar verschillende afstanden gelopen kunnen worden. 29 januari dient de volgende Z&Z loop in Uithoorn zich al weer aan, terwijl andere leden zich dan opmaken voor de Dutch Coast Ultra (25 t/m 130 km) die vanuit Den Helder of Castricum start en over het strand voert. In maart reist een groep leden af naar het Oosten van het land voor de Salland trail in Nijverdal waar Tri-Team sinds een aantal jaren al weer goed vertegenwoordig is. Verder word er getraind voor (halve) marathons zoals Rotterdam en Leiden, maar ook Vlieland en de Slachtemarathon in het Noorden staan op de agenda van een aantal leden.

Kortom WZK Tri-Team heeft een hoop plannen en uitdagingen voor de boeg, of het nu om een relaxte 5 km gaat of een ultra afstand. Wil je ook van die bank af komen en leren hardlopen in een gezellige groep? Het is nog mogelijk om aan te sluiten bij de Start to Run die afgelopen zaterdag van start is gegaan. In 6 zaterdagochtenden (van 9.30 tot 11.00) leren de gekwalificeerde trainers van Tri-Team je de basis van het hardlopen en doe je jezelf versteld staan elke week weer. Vind je het moeilijk de deur uit te gaan, dan is Tri-Team misschien wel wat voor jou, want je loopmaatjes rekenen daar op je! Kijk voor meer informatie op www.tri-team.nl.