woensdag 21 april 2021

K Kunst & cultuur

Kunstgroep Wassenaar – Expositie “Niet ver van de boom”

De eerste expositie dit jaar van Kunstgroep Wassenaar in Galerie in de Molen heeft als titel ‘Niet ver van de boom’. Het is een duo-tentoonstelling van Marianne Hartemink en Marloes Koster die als moeder en dochter voor het eerst samen exposeren. De titel verwijst vanzelfsprekend naar hun familierelatie, maar ook naar de inspiratie die zij beiden vaak vinden in de natuur.

Marianne maakt keramiek en objecten van glas, Marloes schildert. Hun werk is op het eerste gezicht heel verschillend, maar de oplettende kijker zal zeker ook veel opvallende overeenkomsten kunnen ontdekken.

Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling op zaterdag 18 januari om 16.00 uur. Komt u kijken?

Marianne Hartemink is beeldend kunstenaar en exposeert sinds 1980 in heel Nederland. Sinds 1998 is zij lid van de Kunstgroep Wassenaar. Zij maakt beelden en objecten van keramiek, tegenwoordig vaak gecombineerd met glas. Donkere klei gebruikt ze het liefst; de vaak blauwe en groenige glazuren komen daarop veel mooier uit en krijgen een warme uitstraling. Dit is goed te zien bij haar planeten en bolvormen, die zij dan weer beschildert met kleurrijke glazuren. Deze waren eerder o.a. te zien in de tuinen van de Keukenhof.

Het werken met glas is voor Marianne verslavend. De laatste tijd experimenteert zij met allerlei kleuren glaspoeders en met wilde planten in het glas, met een verrassend effect.
Marloes Koster is in 2015 begonnen met schilderlessen bij Wilma Keizer in Delft. Ze schildert met acryl op doek, maar ook op papier en hout, soms aangevuld met krijt, textiel of andere materialen. Ook werkt ze graag met collage technieken. In haar schilderijen en collages is de ontmoeting tussen strak geordende 'architectonische' ruimte en de ongeordende natuur een veelvoorkomend thema. Dit is te verklaren door haar achtergrond als architect, maar vooral ook door haar fascinatie voor het onverwachte en het onvoorspelbare. Vaak begint ze zonder vastomlijnd plan, vervolgens blijkt ze toch behoefte te hebben aan kaders
U bent van harte welkom!

De expositie wordt op zaterdag 18 januari om 16.00 uur geopend .De kunstenaars zijn natuurlijk aanwezig om een toelichting te geven op hun werk en werkprocessen. Ook op zondag 19 januari zijn ze in de galerie en praten dan graag met u.

De expositie is gratis toegankelijk van 18 januari t/m 16 februari 2020, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur in Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. Meer info: www.kunstgroepwassenaar.nl