maandag 21 september 2020

N Nieuws

Veel belangstelling voor samen bedrijfsafval laten ophalen

Sinds 1 januari haalt Avalex geen bedrijfsafval meer op namens de Gemeente Wassenaar. Het Centrummanagement en Ondernemend Wassenaar hebben daarom de handen ineen geslagen om hun leden een volwaardig en voordelig alternatief te bieden, mede om te voorkomen dat het dorp voortdurend wordt doorkruist door allemaal verschillende vuilniswagens, die voor veel stagnatie van het verkeer zorgen.

Met succes want inmiddels hebben al zo’n 60 ondernemers zich bij het initiatief aangesloten. Maar er kunnen er nog meer bij. Beide ondernemersorganisaties doen daarom nogmaals een oproep aan de bedrijven in het dorp om zich hierbij aan te sluiten.

Elk bedrijf moet kunnen bewijzen, dat zijn afval op de juiste wijze wordt afgevoerd en verwerkt. De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland, waarbij Wassenaar is aangesloten en die ook de Onroerend Zaakbelasting (OZB) voor de gemeente int, gaat dat controleren. Het is dus zaak voor elke ondernemer in het dorp om dit goed geregeld te hebben. Als dat nog niet het geval is, kan men zich alsnog bij dit initiatief aansluiten.

Beide ondernemersorganisaties hebben vier afvalverwerkers gevraagd met een offerte voor het ophalen van bedrijfsafval in Wassenaar te komen. Omega Containers uit Den Haag stak er qua prijs en ophaalmogelijkheden duidelijk bovenuit. Ondernemers kunnen daarmee een helemaal op de eigen situatie toegespitst contract afsluiten tegen de voordelige met het Centrummanagement en Ondernemend Wassenaar afgesproken voorwaarden. Heeft uw bedrijf het ophalen van het bedrijfsafval nog niet goed geregeld, dan adviseren beide organisaties u nu snel in actie te komen. Winkeliers in het centrum kunnen zich daarvoor per email melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en andere ondernemers in het dorp bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bijschrift foto: Eén van de vuilniswagens die sinds 1 januari Wassenaar doorkruisen om bedrijfsafval op te halen. 

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief