donderdag 28 januari 2021

E Events

Middagconcert in Wzc Adegeest op 9 februari a.s.

Zondag 9 februari 2020 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgen de zangeres Liora Zemtsov en de gitarist Stanimir Lambov een middagconcert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Tevens kunnen er vooraf maximaal 80 kaarten bij het restaurant van Adegeest worden gekocht.

Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.
Entree: 10 euro.

Liora Zemtsov is in Mexico geboren. Ze komt uit een familie van klassieke musici, waardoor ze als kind viool speelde. Op haar 10e is ze overgestapt naar piano. Ze ontdekte haar passie voor jazz in de middelbare school, via een project waarin ze streefde naar het visualiseren van een album van Louis Armstrong, door middel van acrylverf of 1m x 1m stuk plexiglas. Liora is begonnen met sporadische popzang lessen op haar 16e, maar begreep vrij snel dat deze stijl niet voor haar geschikt was. Zij studeert momenteel Media Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Als gevolg van een bezoek naar Rockit! Festival te Groningen, in 2017, waar Liora een levensveranderende optreden van Herbie Hancock en andere spectaculaire musici bijwoonde, besloot om alsnog haar droom te volgen. Ze heeft contact opgenomen met het Prins Claus Conservatorium, waar ze haar huidige docente, Hiske Oosterwijk, ontmoette en van wie ze nu bijna twee jaar lessen krijgt - hier begon Liora's tocht om haar dromen waar te maken. Dit is Liora's eerste concert, en het is een genoegen om u bij deze belangrijke dag erbij te hebben.

Stanimir Lambov is een in Groningen wonende Bulgaarse gitarist en componist. Op zijn 15e ontdekte hij de gitaar, waarbij deze zijn hart veroverde. Nadat hij zichzelf voor 3 jaar onderdompelde in de wereld van klassieke gitaar, ontdekte hij zijn passie voor jazz via muziek van Miles Davis, John Scofield en Pat Metheny. In 2012 schreef hij zichzelf in in het National Music Academy "Pancho Vladigeroff" te Sofia, Bulgarije en studeerde daar af in 2015.

In de tussentijd heeft hij veel gespeeld in de jazzscene van Sofia, heeft hij in meerdere musicals (Cabaret, Die Dreigroschenoper), theater voorstellingen, en TV programmas gespeeld, en heeft hij kunnen optreden met het Sofia Phiharmonic Orchestra. Hij heeft zijn eigen projecten geleid en gespeeld in: Haskovo Jazz Fest 2014, Youth Jazz Fest Dimitrovgrad 2014 en Plovdiv Guitar Festival. In 2014 heeft hij gespeeld met de hoofd van het jazzafdeling van het PCC Groningen - Joris Teepe. Stanimir was geinteresseerd in dit conservatorium door de gelegenheid om te kunnen studeren met veel inspirerende musici uit de Verenigde Staten en in 2015 schreef hij zich in voor het PCC, waarvan hij afstudeerde in 2019. Momenteel volgt hij de Master studie bij de PCC, en treedt hij op in verschillende steden rondom Nederland en Europa.

 Programma 9 februari
• Pennies From Heaven
• Now's The Time
• All The Things You Are
• You Don't Know What Love is
• On The Sunny Side of The Street
• Don't Worry About Me
• Just Friends
• It Could Happen To You
• I Can't Give You Anything But Love
• Lover Man
• I'm Beginning To See The Light
• But Not For Me