dinsdag 11 mei 2021

N Nieuws

Coronavirus in Wassenaar: "Dit hamstergedrag is echt nergens voor nodig"

Het Coronavirus heeft ook Wassenaar in zijn greep. Gisteren meldde de GGD Haaglanden een tweede besmetting. Het zou gaan om een zestigjarige inwoner van onze gemeente die nu ook in thuisisolatie is geplaatst. De GGD is direct een contactonderzoek gestart. Conform procedure gaat de GGD nu na met wie de persoon in thuisisolatie contact heeft gehad tijdens de besmettelijke periode.

In de ons omliggende gemeenten is eveneens sprake van besmettingen. In Den Haag zijn negen inwoners besmet met het Corona-virus. In Katwijk is sprake van één besmet persoon, in Leiden zijn vier mensen besmet en in Leidschendam-Voorburg betreft het drie personen.

Intussen zorgen de Corona-maatregelen die door de Rijksoverheid zijn genomen ten aanzien van ondermeer evenementen en afschaling van sociale contacten voor impact op het openbare leven in Wassenaar. Tal van evenementen, activiteiten, bijeenkomsten e.d. zijn afgelast, gecanceld of worden verplaatst. Ook binnen de lokale sportwereld ligt alles stil en zijn trainingen en activiteiten opgeschort tot in ieder geval het einde van deze maand.

De buitengewone maatregelen brengt iets teweeg in supermarkten, ook in Wassenaar. Een plotselinge drang naar hamsteren zorgde gisteren in diverse supermarkten voor een verlaten indruk in bepaalde schappen. Toiletpapier, vlees en blikgroenten vormden populaire artikelen. Bij een supermarktbedrijf aan de Starrenburglaan was supermarktpersoneel gistermiddag druk bezig met het aanvullen van de winkelvoorraden en werd het hamstergedrag met verbazing gadegeslagen. “Ik snap er niets van; deze supermarkt krijgt heel regelmatig nieuwe voorraden aangeleverd,” aldus een supermarktmedewerkster. “Als u hier twee uur eerder was geweest had u kunnen zien dat het hele vlees-vitrine leeg was gekocht. Nu hebben we het weer aangevuld. Dit hamstergedrag is echt nergens voor nodig.”