maandag 03 oktober 2022

N Nieuws

Bezoekmaatregel lokale verpleeghuizen nu landelijk beleid

Bewoners van verpleeghuizen mogen vanaf morgen geen bezoek meer ontvangen. Het kabinet heeft vandaag een maatregel genomen om de bewoners en het verplegende personeel beter te beschermen tegen het coronavirus. Afgelopen maandag namen de verpleeghuizen van SWZ en Florence al een voorschot op deze maatregel door de desbetreffende verpleegtehuizen per maandag 16 maart jl. te sluiten voor bezoekers. 

Ook ouderen in "kleinschalige woonvormen" moeten hun deuren sluiten voor bezoekers, zo werd aan het begin van de avond duidelijk tijdens een persconfoerentie van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. Vandaag heeft minister De Jonge het coronadossier overgenomen van minister Bruins, die vanmiddag aftrad vanwege oververmoeidheid.

De update van het RIVM van vanmiddag betekent wederom een stijging van het officiële aantal besmettingen in Wassenaar. Dit aantal staat nu (omgerekend) op vier besmettingen. Laat dit, nog los van het waarschijnlijk veel hogere aantal werkelijke besmettingen, een aanmoediging voor u/jou zijn om álle voorzorgsmaatregelen strikt na te leven en kennis te nemen van alle relevante informatie: 

Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

Was je handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Geen handen schudden
Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Lees de veelgestelde vragen

Bekijk de maatregelen van de Rijksoverheid. 

Volg de instructies in supermarkten, apotheken, etc. op. 

Bekijk nog eens alle relevante informatie voor inwoners en ondernemers op de gemeentelijke website

De redactie wenst u en de uwen een (blijvend) goede gezondheid toe!