dinsdag 18 mei 2021

P Politiek

CDA: Wassenaar toont veerkracht in crisistijd

Van de ene op de andere dag staat ook onze wereld in Wassenaar helemaal op zijn kop. Ook hier zitten we met zijn allen in een ongekende volksgezondheidscrisis. Een crisis met vergaande maatschappelijke en financieel-economische gevolgen. Hoewel er natuurlijk al enkele maanden sprake was van een Corona-uitbraak in het verre China, hadden we tot nog maar enkele weken geleden niet kunnen vermoeden welke vergaande consequenties dit uiteindelijk ook voor ons zou hebben.

Tot dusver is het virus gelukkig nog maar bij enkele dorpsgenoten vastgesteld. We hopen van harte dat zij snel weer goed herstellen. Toch gelden er voor ons allen inmiddels ingrijpende maatregelen. Zo zijn de scholen gesloten, moeten we zoveel mogelijk thuiswerken, kunnen de ouderen in verpleeghuizen geen bezoek meer ontvangen en zijn restaurants en cafés gesloten. We zijn even niet zo vrij als we normaal gewend zijn. We hopen dat we geen Italiaanse toestanden krijgen in ons land en dorp.

Vanuit het CDA Wassenaar willen we alle dorpsgenoten een hart onder de riem steken. Je ziet dat mensen enorm creatief zijn en ook in deze nieuwe situatie voortdurend met nieuwe oplossingen komen. Zo gaat het thuiswerken behoorlijk goed, er loopt gelukkig ook veel door. En restaurants komen bijvoorbeeld met afhaalmogelijkheden of brengen het eten bij je thuis. Laten we dergelijke initiatieven van dorpsgenoten steunen. En laten we zoals al vaak is gezegd de afgelopen dagen een “beetje extra omzien naar elkaar”. Ook naar onze ouderen. Zo zijn er al mensen die kaartjes sturen naar de ouderen of op andere manieren helpen dat ze zich minder eenzaam voelen.

Het is daarnaast enorm belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen voor onszelf, maar juist ook voor de ander. Wethouder Hubert Schokker: “De lente is inmiddels begonnen. Het zal voor ons dit jaar echter geen gewone lente zijn. We zullen ons moeten aanpassen voor de gezondheid van ons allemaal. Blijf voorlopig zoveel mogelijk thuis en houdt buiten altijd minimaal 1,5 meter afstand. Ook in de supermarkten.”

Ook de dagelijkse politiek in Wassenaar zal de komende tijd anders verlopen dan normaal. CDA-fractievoorzitter Ronald Everard: “We blijven uiteraard alle ontwikkelingen op de voet volgen en geven ons bestuur alle ruimte om de crisis aan te pakken. Wij gaan nu geen urenlange debatten voeren. Juist nu is klip en klaar dat er belangrijkere zaken zijn dan politiek bedrijven.”

thuiswerkerRonaldEverardthuiswerkerHubertSchokker

CDA-thuiswerkers: wethouder Hubert Schokker (rechts) en fractievoorzitter Ronald Everard