donderdag 02 december 2021

N Nieuws

Verdubbeling aantal Wassenaarders in ziekenhuis met Corona

Het aantal patiënten uit Wassenaar dat met Covid-19 is opgenomen in het ziekenhuis, is (omgerekend) verdubbeld van twee naar vier patiënten (15,3 per 100.000 inwoners). Dat blijkt uit cijfers van het RIVM van vanmiddag. 

Sinds 31 maart, toen het RIVM begon met het registreren van het aantal Covid10-ziekenhuisopnames per gemeente, stond het aantal voor Wassenaar stabiel op twee patiënten. Daarin is sinds de update van het RIVM van vanmiddag verandering gekomen en is sprake van vier Wassenaarders die met het Coronavirus in het ziekenhuis zijn terechtgekomen. 

In de ons omliggende gemeenten is sprake van hogere aantallen. Voorschoten telt zeven inwoners die in het ziekenhuis zijn opgenomen. In Den Haag gaat het om 139 Hagenaars die met het Coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, terwijl vanuit Leidschendam-Voorburg 12 inwoners met Covid-19 in het ziekenhuis liggen. De gemeente Katwijk telt in dit kader 12 ziekenhuisopnames en de gemeente Leiden telt 24 ziekenhuisopnames van inwoners met het Coronavirus onder de leden. 

Op deze pagina leest u meer over preventie, de veiligheidsmaatregelen en meer. Wees u bewust en wees voorzichtig!