donderdag 23 september 2021

A Algemeen

YMCA Wassenaar blijft actief!

Zoals zovele vrijwillige organisatie is ook het YMCA getroffen door de welbekende omstandigheden. Het clubwerk ligt plat en helaas gaat ook hun eerste uitgaansdag gepland voor zondag 26 april niet door. Maar van uitstel komt zeker geen afstel en een nieuwe datum wordt gepland.

De leiding wil zeker niet bij de pakken neerzitten. Komen de kinderen niet naar hun toe, dan komen ze wel naar de kinderen. Afgelopen weken hebben ze werkstukjes met het bijbehorende knutselmateriaal rondgebracht. Met Pasen werden door 56 kinderen paashazen gemaakt. Via WhatsApp mochten de ouders een foto maken van het resultaat. En die waren er zeker. De best geselecteerde kregen dan ook een prijsje. Een IJs Kadokaart van Luciano met hierop een tegoed van € 10,-. Wegens de omstandigheden was de jury ruimhartig in de beoordeling.

De volgende klus komt er al weer aan. Deze week wordt op de drie clubavonden door de leiding alles voorbereid voor een heel bijzondere opdracht. Zondag wordt alles ingepakt tot een samengesteld knutselpakket. Deze wordt hierna rondgebracht in Wassenaar en omstreken. Bestemd als knutselwerkje voor de komende meivakantie. En de week erna kunnen de kinderen een prijsje verwachten als ze een foto van het knutselwerk versturen. Daarbij krijgen ze een 4e opdracht.

De leiding mist de kinderen natuurlijk wel, maar wel heel leuk om zo toch actief te blijven in deze vreemde tijden. Ze blijven er voor gaan totdat er weer gestart wordt met het clubwerk.

WhatsAppImage2020 04 10at16.14.40Cropped