dinsdag 11 mei 2021

K Kunst & cultuur

Liefs uit Wassenaar

De Tweede Wereldoorlog in gedichten op 10 mei. Dit jaar staan we stil bij 75 jaar bevrijding. Op zondag 10 mei is het 80 jaar geleden dat de Duitsers Nederland binnenvielen.

Jan Jacob Leeflang kwam op het idee om het verhaal van de Tweede Wereldoorlog te vertellen aan de hand van gedichten die hierover geschreven zijn in de oorlog. Predikant Tom Mikkers bespreekt met hem dit bijzondere project. Ook op de site vrijzinniginwassenaar.nl plaatsen we deze week gedichten die Jan Jacob Leeflang selecteerde.

Wat is liefst uit Wassenaar?

Gezien de maatregelen in Nederland om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn kerkdiensten en activiteiten in ons kerkgebouw tot en met 1 juni afgelast. In plaats daarvan kunt u de komende weken online elke zondag luisteren naar een inspirerend programma getiteld ‘Liefs uit Wassenaar’.

‘Liefs uit Wassenaar’ is geen kerkdienst maar een programma waarin we elementen uit een dienst gebruiken. Dit kan de muziek zijn, de overdenking, een mooi gedicht of een Bijbeltekst.

Liefs uit Wassenaar” is live te beluisteren 10.30 uur op vrijzinniginwassenaar.nl . Teksten en programma zijn hier ook te lezen. Achteraf terugluisteren kan ook.