vrijdag 18 juni 2021

S Sport

Budocentrum Junansei bestaat 10 jaar!

Deze week is het alweer 10 jaar geleden dat Esther van Diggelen en Sam Sosef de eerste lessen van Budocentrum Junansei gaven. Budo is een verzamelnaam voor Japanse krijgskunsten zoals, Judo, Ju-Jutsu, Aikido en Karate. Junansei is een Japanse term voor flexibiliteit en betekent vrij vertaald ‘zachte en flexibele aard’. Flexibiliteit staat voor het open staan voor verandering en helpt om voortdurend jezelf en de situatie te verbeteren. De docenten proberen dit iedere les aan de leerlingen mee te geven waardoor ze sterker en zelfverzekerder in het leven komen te staan.

De eerste lessen waren Ju-Jutsu en Aikido voor volwassen in Voorschoten. In 2011 werd gestart met jeugdlessen. Iedere keer als een les druk bezocht werd, kwam er een nieuw lesuur bij, want Junansei werkt niet met wachtlijsten, maar wil graag iedereen ontvangen die enthousiast is over de vechtsporten. Op deze manier zijn ze de afgelopen jaren heel geleidelijk gegroeid. In 2014 is Junansei zijn de lessen uitgebreid naar het Adelbert College in Wassenaar. Hier worden normaal gesproken lessen Ju-Jutsu en Aikido voor de jeugd verzorgd, en Tuimelbudo voor kleuters. Tuimelbudo is speciaal ontwikkeld voor kleuters. Het is Judo uitgebreid met zelfverdediging in dynamische en speelse lessen. In 2018 werd de eerste zwarte band binnen de club behaald, een bijzonder en memorabel moment!

Tegenwoordig telt Budocentrum Junansei meer dan 250 budoka’s in de leeftijd van 3 tot 58 jaar. Daarnaast verzorgen ze ook cursussen Zelfverdediging & weerbaarheid, actieve vechtsport- en ninjakinderfeestjes, en diverse bedrijfstrainingen. Het is al 10 jaar hun doel om met veel inzet en enthousiasme te trainen, waardoor iedereen elkaar steeds een stapje verder brengt.

Dit heeft geleid tot een prachtige club waar docenten Esther & Sam heel erg trots op zijn!
Meer informatie: www.junansei.nl