donderdag 02 december 2021

P Politiek

Hoe gaat het? Digitaal spreekuur VVD Wassenaar 20.00-21.00 as maandag!

Beste Wassenaarders,

De afgelopen periode was geen gemakkelijke tijd. En we zijn er nog niet klaar mee. Helaas gaat de Corona crisis niet aan ons dorp voorbij. Veel Wassenaarders kennen iemand die ziek is geworden, zich zorgen maakt of wiens leven op z’n kop staat door alle noodzakelijke maatregelen. Ondernemers die moeite hebben hun zaak overeind te houden of het thuiswerken dat voor veel gezinnen uitdagend is. Ook leven we mee met alle patiënten en zorgverleners in ons dorp die hun uiterste best doen om de crisis zo goed mogelijk te bestrijden.

Met elkaar maken we er het beste van; er zijn in veel buurtinitiatieven om elkaar te hebben. Op de site Wassenaardoet.nl worden mensen met een hulpvraag en vrijwilligers bij elkaar gebracht. En ook het steunen van onze ondernemers is hard nodig; koop daarom vooral lokaal bij Wassenaarse winkels. Met elkaar moeten we het doen.

Hoewel de landelijke overheid als eerste aan de lat staat om de crisis te bestrijden, probeert het gemeentebestuur en VVD-fractie zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo was Wassenaar de eerste gemeente in de regio die besloot dat ondernemers –strandtenthouders en winkeliers- geen gemeentelijke belasting of pacht hoeven te betalen tijdens de lockdownperiode. Ook betaalt de gemeente al haar verplichtingen in het sociaal domein, zoals het leerlingenvervoer, door om ervoor te zorgen dat maatschappelijke organisaties niet in problemen komen. In Wassenaar staan de financiën er gelukkig beter voor dan in de omliggende gemeenten, zodat we dat ook kunnen. En gelukkig kijken we inmiddels voorzichtig vooruit als alles -hopelijk- vanaf 1 juni geleidelijk weer op mag.

Volgende week vergadert ook de gemeenteraad voor het eerst sinds de lockdown periode over de situatie in Wassenaar. We horen graag waar jullie tegen aan lopen en wat er speelt in uw buurt. Tips, ideeën, vragen of gewoon een praatje; we horen graag van jullie. Daarom organiseren we voorafgaand een digitaal spreekuur as maandag 18 mei van 20.00 – 21.00.

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de link naar de spreekuur als je mee wilt praten. Iedereen is welkom. Zoals onze Minister-President zei: “Let een beetje op elkaar”. Gelukkig doen we dat in Wassenaar!

Namens het Wassenaarse VVD-team,

Met hartelijke groet,

Laurens van Doeveren

Fractievoorzitter VVD Wassenaar

vvdkooplokaal