Skip to content

Duurzaam doen: denkt u aan de zonnepanelenactie?

18 mei 20203 minute read

Afgelopen week hebben meer dan 120 geïnteresseerden zich op de app van buurkracht aangemeld en nog een tiental anderen heeft via de mail laten weten geïnteresseerd te zijn in de collectieve zonnepanelenactie. Ook de Jan Baptistschool in Deijleroord heeft zich vrijblijvend aangemeld.

De Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar (SKOW) heeft op het dak van de St. Bonifaciusschool in het centrum al 200 zonnepanelen liggen en vermijdt hiermee op jaarbasis al 40.000 kilo CO2-uitstoot. De hoofdreden voor SKOW om zelf in actie te komen voor het klimaat is om leerlingen te laten zien dat duurzaam doen vanzelfsprekend is. Logisch dat ook de andere scholen van de stichting aan de beurt komen. Meedoen met deze collectieve buurtactie kan ook voor scholen een prijsvoordeel opleveren.

Kees van der Kroft van het buurtteam Deijleroord is er heel duidelijk over: ‘De zonnepanelen-actie slaat aan in heel Wassenaar. Klaarblijkelijk hebben we in alle 4 de buurten iets losgemaakt en de interesse gewekt. De komende dagen beoordelen we in onderling overleg met de 4 buurten de binnengekomen offertes en we hopen nog deze maand bekend te maken voor welke leverancier we kiezen. Dan weten we ook wanneer de digitale bijeenkomst wordt gehouden waarop het aanbod zal worden gepresenteerd. Omdat we dit voorwerk als vrijwilligers doen, blijft er niets aan de strijkstok hangen.”

Hebt u interesse in schone, zelfopgewekte energie, meld u dan vrijblijvend aan bij een van de volgende buurtteams:

1. Buurtteam Deijleroord:
aanmelden via de app: https://app.buurkracht.nl/#/activities/3C83BB25-738C-4EDD-B694-B50DFCABEFDD
of via de mail: zondeijleroord@kpnmail.nl

2. Buurtteam Nieuw-Wassenaar:
aanmelden via de app: https://app.buurkracht.nl/#/activities/DF5E51EB-5133-406A-A9F5-3CBB87F3F889
of via de mail: buurkrachtnieuwwassenaar@gmail.com

3. Buurtteam Park De Kieviet,
aanmelden via de app: https://app.buurkracht.nl/#/activities/DF5E51EB-5133-406A-A9F5-3CBB87F3F889
of via de mail: bewonersvereniging@parkdekieviet.nl

4. Buurtteam Wassenaar Centrum,
aanmelden via de app: https://app.buurkracht.nl/#/activities/9019BDE1-8F41-42D0-962A-D2CB23971135
of via de mail: buurkrachtwasssenaar.centrum@gmail.com

Woont u buiten een van deze vier wijken? Kies dan de wijk die dichtbij u ligt. Zowel via de app als via de mail zullen we u op de hoogte houden van de datum van de digitale bijeenkomst. Ook kunt u prangende vragen alvast stellen.

Gemeente Wassenaar en Stichting Buurkracht ondersteunen de vier teams. Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen in de buurt samen mooier, beter, groener, veiliger of duurzamer te maken. Meer informatie over deze stichting vindt u op www.buurkracht.nl.

Bijschrift foto: Het buurtteam van Nieuw -Wassenaar (Bloemcamp).

 

Tags

BuurkrachtDuurzaamWassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top