dinsdag 18 mei 2021

K Kunst & cultuur

Wassenaarse schrijvers in de bibliotheek!

Ons mooie dorp Wassenaar heeft veel Wassenaarse schrijvers en veel van hun boeken hebben wij in de bibliotheek staan. Het ene boek is beschikbaar om te lenen en het andere boek kan je alleen in de bibliotheek lezen. Nieuwsgierig welke boeken we in huis hebben? Kijk dan op obvw.nl.
Ben jij een Wassenaarse schrijver en wil je jouw boek beschikbaar stellen aan de bibliotheek? Of heb je nog een ontbrekend boek van een Wassenaarse schrijver in de kast staan en wil je die doneren? Neem dan even contact met ons op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 070 511 33 97.

Ontmoet Schrijvers Online : Splinter Chabot op 4 juni

Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt Probiblio een serie online interviews met schrijvers: Ontmoet Schrijvers Online.

Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het webinarsysteem van de Koninklijke Bibliotheek. Deelname is gratis, aanmelden voor één of meerdere webinars kan via de agenda op www.obvw.nl
Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen via een chat.

Op 4 juni is Splinter Chabot aan de beurt. In de weken daarna praten we met Marijke Schermer (11 juni), Suzanna Jansen (18 juni), Eva Vriend (25 juni) en Esther Gerritsen (2 juli).

Filmhuis Wassenaar gaat weer open
Ook het Filmhuis Wassenaar gaat vanaf 2 juni weer voorzichtig open. Dit is goed nieuws voor alle filmliefhebbers die het zo lang zonder het Filmhuis hebben moeten stellen. Omdat gezondheid voor onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers voorop staat, gaat het anders dan je van ons gewend bent.

Kaarten kopen
Vanwege de Corona situatie kan je alleen naar de filmvoorstellingen als je in het bezit bent van een reeds gekocht filmkaartje.
Om het filmhuis eenvoudig en zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, hebben we alle speciale kaarten waarbij kortingen gelden afgeschaft. Dat betekent dus dat er geen 10 ritten kaarten meer worden uitgegeven.

Filmkaarten kunnen gekocht worden bij de balie van Bibliotheek Wassenaar tijdens openingstijden (zie onze website www.obvw.nl). De nieuwe kaartprijs wordt € 10,00 voor niet-leden en € 9,00 voor leden. De reeds in bezit zijnde 10 ritten-kaarten, worden gewoon geaccepteerd.  Om drukte aan de balie te voorkomen wordt er gewerkt aan een online ticketingsysteem zodat je in de nabije toekomst ook vanuit huis filmkaartjes kunt kopen. Tot die tijd kunnen de filmkaarten alleen aan de balie van de bibliotheek worden gekocht.

Hoe gaat het als je naar Filmhuis Wassenaar komt?
Bezoekers mogen niet eerder dan een kwartier voor de start van de film naar binnen. Vanwege de 1,5 meter afstandsregel mogen er maximaal 15 bezoekers in de zaal en moet iedereen de handen desinfecteren. Bezoekers uit hetzelfde huishouden mogen bij elkaar zitten. Je kunt geen zitplaats kiezen, een vrijwilliger wijst je er één toe.

Welke films vertoont het Filmhuis Wassenaar?
We beginnen met de films De Beentjes van Sint Hildegard en Au nom de la terre. De filmtitels worden over een wat langere periode getoond om meer publiek de kans te geven de films te zien. Het filmprogramma is voorlopig alleen te vinden op de website van de bibliotheek.

Maak gebruik van onze Thuisbrengservice!
Nu onze bibliotheek weer (gedeeltelijk) open is voor het lenen en terugbrengen van boeken, kun je geen gebruik meer maken van de Boekenservice.
Leden die aan huis gebonden zijn kunnen wel nog steeds gebruik maken van de Thuisbrengservice. Via e-mail of telefonisch geef je door welke boeken je wilt lenen en onze medewerkers maken daarna een afspraak om ze door een vrijwilliger bij je thuis te laten brengen.
Meer informatie op onze website www.obvw.nl, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch met Voorschoten 071 561 56 78 of Wassenaar 070 511 33 97.