dinsdag 18 mei 2021

S Sport

De 15 van Wassenaar slaat een jaartje over

Het bestuur van de 15 van Wassenaar heeft een lastige beslissing moeten nemen. Vanwege het uitbreken van de Covid-19 pandemie is het nu nog onduidelijk of evenementen in het najaar überhaupt zijn toegestaan. Dat er in oktober nog steeds maatregelen noodzakelijk zullen zijn om de gezondheid en veiligheid van deelnemers en vrijwilligers te waarborgen, is al wel met enige zekerheid vast te stellen.

Voorzitter van het bestuur Bernard Menken: "In de huidige omstandigheden kunnen wij niet een De 15 neerzetten zoals De 15 hoort te zijn: een hardloopfeest. De achtste editie van dit Wassenaarse hardloopfeest, die stond gepland op 11 oktober 2020, gaat daarom helaas niet door."

De Duinrell 15 van Wassenaar is namelijk meer dan alleen een hardloopwedstrijd. De prachtige route door de dorpskern, landgoederenroute en villawijken wordt ieder jaar weer opgeluisterd door betrokken bewoners die met muziek de lopers aanmoedigen. Vele vrijwilligers zetten zich ieder jaar weer in om de veiligheid van de lopers en het Wassenaarse verkeer te regelen, fruit- en waterposten te bemannen en blessures te verzorgen. Na de finish worden de prestaties gevierd door lopers en hun supporters. Foodtrucks, een DJ, een goed bemande bar. Met name deze afterparty, die De 15 ieder jaar zo uniek maakt, is tijdens de Coronacrisis niet hetzelfde. Dit is dan ook de voornaamste reden voor het bestuur om het event een jaartje over te slaan.

De eerste voorbereidingen waren al opgestart maar zijn na het uitbreken van de Covid-10 pandemie op een laag pitje gezet. We worden allemaal getroffen door deze Corona-crisis. Naast zorgen over de gezondheid van onze familie en vrienden, is er voor velen ook onzekerheid over werk en inkomen. Onze sponsoren zijn veelal lokale ondernemers die momenteel voor grote uitdagingen staan.

Na het recordaantal deelnemers van vorig jaar heeft het bestuur van De 15 de ambitie om het evenement nog meer te laten groeien en nog leuker te maken. Alle lopers van De 15 doneren een bedrag voor een lokaal, nationaal of internationaal goed doel. Naar mooie bestemmingen voor deze sportieve bijdragen kan nu ook een jaartje langer gezocht worden. Het bestuur van De Duinrell 15 van Wassenaar wenst u allemaal veel sterkte in deze lastige tijd en ziet alle lopers, vrijwilligers en sponsoren graag weer terug op 10 oktober 2021!