zondag 09 mei 2021

N Nieuws

Wassenaarse buurtteams organiseren online burenbijeenkomst over zonnepanelen

Interesse in zonnepanelen? Op woensdag 8 juli is er een online burenbijeenkomst over zonnepanelen. De organisatie ligt in handen van vier buurtteams uit de Wassenaarse buurten Park de Kieviet, Deijleroord, Nieuw Wassenaar en Centrum. Stichting Buurkracht ondersteunt de teams. Iedere inwoner van Wassenaar kan de online bijeenkomst vrijblijvend bijwonen en zich zo laten informeren over de mogelijkheden. Ook de door de buurtteams geselecteerde leverancier is aanwezig om het aanbod te presenteren. Bij serieuze interesse komt de leverancier langs voor een schouw en maakt hij een persoonlijke offerte.

“Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de voordelen. Voor zowel de portemonnee als het milieu. Dat is dan ook de reden dat we de krachten hebben gebundeld, waardoor íedere inwoner van Wassenaar kan profiteren van het aanbod,” aldus Edward Verschoor, een van de initiatiefnemers.

Online burenbijeenkomst
Tijdens de online bijeenkomst lichten vertegenwoordigers van de buurtteams het selectieproces, keuzes en criteria verder toe. De leverancier is aanwezig om het zonnepanelenaanbod te presenteren. Tevens beantwoordt hij vragen die tijdens de bijeenkomst worden gesteld. Na afloop kan via een online formulier een schouw worden aangevraagd. Op basis van de schouw maakt de installateur een offerte op maat.

Datum: woensdag 8 juli
Aanvang: 20.00 uur (‘online inloop’ vanaf 19.45 uur)
Uitzending via: www.twitch.tv/buurkracht

Zoek in de Buurkracht app naar de zonnepanelenactie in een van de vier buurten, klik op ‘doe mee’ en blijf zo op de hoogte. De app is gratis te downloaden in de App/Play-store, zoek op buurkracht. Mensen die niet in een van de vier buurten wonen, maar wel geïnteresseerd zijn sluiten zich aan bij de dichtstbijzijnde buurt.

Over Buurkracht
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen in de buurt samen mooier, beter, groener, veiliger of duurzamer te maken. De stichting ondersteunt buurtteams met tips en tools. Meer informatie over deze stichting zonder winstoogmerk vindt u op www.buurkracht.nl .