dinsdag 28 september 2021

N Nieuws

Je klimaatimpact verminderen: hoe doe je dat?

Na de zomervakantie start De Groene Meent met de zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt, en het effect daarvan op de wereld. In gesprek met dorpsgenoten leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je er zelf voor kiest. Jij doet wat bij jou past.

Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en dragen actief bij om verdere klimaatverandering tegen te gaan. En worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals zolderisolatie, repair-cafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen.

KlimaatGesprekken maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door The Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Begin 2016 is de methode naar Nederland gehaald. Inmiddels zijn er door heel Nederland circa 100 opgeleide klimaatcoaches betrokken. De Groene Meent heeft deze workshopreeks nu ook naar Wassenaar gehaald- en hoopt dat u meedoet!

Willemien: “Ik heb de serie workshops vorig jaar in Leiden gevolgd. De aanpak is praktisch en positief: het gaat vooral over wat je zelf kunt doen. In elk van de zes workshops behandel je een thema, zoals wonen, reizen of voeding. De Klimaatcrisis is voor veel mensen moeilijk onder woorden te brengen. Juist daarom is het fijn om erachter te komen dat mensen in de regio met dezelfde zorgen en vragen rondlopen. Ik wissel nu nog ideeën en slimme oplossingen uit.

Het Motto van de Groene Meent is Duurzaam Doen – daarom organiseren we leuke, leerzame en gezamenlijke activiteiten, zoals KlimaatGesprekken. Ineke Mulder uit Den Haag is ervaren klimaatcoach en zal deze eerste reeks klimaatgesprekken begeleiden. “We hopen op 8 dorpsgenoten die met ons het spits willen afbijten van de eerste workshopreeks in Wassenaar.”

Doe je mee? De reeks van zes workshops vinden plaats op de volgende woensdagen: 2, 9, 23, en 30 september, 28 oktober en 4 november. Je betaalt 45 euro voor deze zes avonden- inclusief lees- en werkboek. De locatie volgt. Je kan je aanmelden- en meer informatie vinden- op www.klimaatgesprekken.nl. We zien ernaar uit je te ontmoeten!