donderdag 29 juli 2021

S Sport

Tennisclubs uit Wassenaar doneren tennisballen aan Sierra Leone

Tennisclub de Kieviten en LTC Oud Wassenaar hebben allebei vijfhonderd tennisballen en enkele oude tennisrackets gedoneerd aan de Sunday Foundation. Dit goede doel zet zich onder leiding van actiejournalist Sander de Kramer in voor de arme bevolking van Sierra Leone.

Beide tennisclubs werden benaderd door Equipo Voetbalreizen om een donatie te doen. Frank Voorham, tennisleraar bij LTC Oud Wassenaar, reageerde meteen enthousiast. “Als vereniging zetten wij ons graag in voor goede doelen. Deze spullen die wij niet meer gebruiken, geven de kinderen in Sierra Leone veel plezier”, zegt Voorham. Ook Tennisclub De Kieviten levert graag een bijdrage aan de Sunday Foundation. Jacques Schoelink: “Ieder kind heeft recht op plezier en sport.”

De Sunday Foundation werkt aan een beter leven in het Afrikaanse land. Onder anderen door weduwen te helpen met mikrocredieten een bedrijfje op te zetten en door scholen te bouwen voor de kindslaven die in diamantmijnen werken. Daarnaast verzamelt de foundation spullen om naar Sierra Leone te verschepen. In de eerstvolgende container gaan de tennisspullen uit Wassenaar richting Afrika.

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de Sunday Foundation kan terecht op www.sundayfoundation.nl voor meer informatie.