donderdag 13 augustus 2020

P Politiek

Corona gaat op vakantie naar de tweede golf

In Wassenaar is amper verschil te zien met vorig jaar, wanneer je de drukte in het dorp ziet. Het enige wat nog hint naar corona zijn de briefjes met hoeveel mensen er in de winkel mogen en de sanitaire gel voor de ingangen.

De geldende regels zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Reis zoveel mogelijk buiten de spits
  • Blijf weg van drukke plekken
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen

Het Teststation is praktisch onbereikbaar voor velen, terwijl we hier in Wassenaar een gezondheidscentrum hebben. Op de site van GGD Haaglanden geen actuele informatie en veel mensen in de risicogroep zitten thuis. Nog steeds. Want Wassenaar loopt over van toeristen, bezoekers en eigen inwoners die allemaal blijkbaar coronaproof zijn. En toch worden veel mensen al positief getest op corona en zeker in deze regio is het raak. Door je niet aan de regels te houden speel je Russisch roulette met het leven van anderen die je niet persoonlijk kent, maar wel persoonlijk gaat raken.

En ik begrijp dat het een bizarre keuze is om niet op vakantie te gaan, terwijl je er al een behoorlijke duit voor hebt neergelegd. Dat de berichten over veilig vliegen je over de drempel heentrekken, zodat je niet met het hele gezin chagrijnig thuis op een houtje bijt. Dat je denkt dat je dus een weloverwogen beslissing maakt met de risico’s.

En dus op vakantie gaat, want jullie doen het echt verantwoord en veilig en het zijn de anderen die dat niet doen.
Ik geef jullie een kleine overweging.
Veel negatief geteste personen hebben dus een virus te pakken die niet Corona is. Enig idee hoe zij hier aan gekomen zijn?

Blijf thuis, houd afstand en denk na.

Brenda Hagen
Diversiteit, Inclusie en Toegankelijkheid dus!
DITdus!

 

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief