dinsdag 27 september 2022

N Nieuws

Midterm Review: Iedereen doet mee in Wassenaar

In de Midterm Review (MTR) kijkt de gemeente Wassenaar terug op de afgelopen twee jaar: waar heeft de gemeente zich sterk voor gemaakt, met wie heeft de gemeente hierin samengewerkt, wat waren de resultaten en wat staat er voor de komende jaren op de planning? Deze week staat het thema ‘Iedereen doet mee’ centraal.


Binnen het thema ‘Iedereen doet mee’ wordt gewerkt aan een lokaal Sportakkoord, het versterken van het welzijnswerk en re-integratie en participatie. Dit doen wij in nauwe samenwerking met inwoners en ondernemers.

Iedereen doet mee
‘Iedereen doet mee’ is één van de thema’s waar de gemeente samen met Wassenaarders op terugkijkt. Samen met sportverenigingen wordt gewerkt aan een lokaal Sportakkoord, om gemeenschappelijke uitdagingen gezamenlijk op te pakken. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met mensen uit de zorg, het welzijn en de vele vrijwilligers om het welzijnswerk te versterken. Re-integratie en participatie zijn tevens belangrijke pijlers. Zo wordt ingezet op ‘social coaching’ en matching op basis van mogelijkheden en interesses om mensen weer aan het werk te krijgen.

Wilt u meer weten, meedenken of reageren op dit thema? Ga dan naar de website van de gemeente www.wassenaar.nl/midtermreview, bekijk de infographics en video over dit thema en laat uw bericht achter.

Terugblik op de afgelopen twee jaar
Het thema ‘Iedereen doet mee’ is onderdeel van de terugblik van de gemeente op de afgelopen twee jaar: waar heeft de gemeente zich sterk voor gemaakt, met wie heeft de gemeente hierin samengewerkt, wat waren de resultaten en wat staat er voor de komende jaren op de planning?

Deze zomerperiode is wekelijks een korte video en infographic over diverse thema’s: verkeer, het centrum, cultuur, sport en nog veel meer gedeeld. In de video’s vertellen verschillende Wassenaarders over hun betrokkenheid bij het dorp en hoe bijvoorbeeld de samenwerking met de gemeente verloopt. De infographics geven achtergrondinformatie over de verschillende onderwerpen. Zo laten we in woord en beeld zien waar we ons gezamenlijk in Wassenaar sterk voor maken. Het thema ‘Iedereen doet mee’ is het laatste thema van de Midterm Review.

Wassenaar opnieuw uitgeroepen tot ‘Beste woongemeente van Zuid-Holland’
Deze diverse thema’s hebben onder andere een bijdrage geleverd aan de titel ‘Wassenaar, beste woongemeente van Zuid-Holland’. Ieder jaar worden alle 355 gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken op ongeveer 100 indicatoren. Wassenaar scoort al jaren op rij erg hoog in het onderzoek van Elsevier Weekblad en Bureau Louter. Ook dit jaar staat de groene gemeente aan zee weer op nummer 1 van Zuid-Holland en in de top 5 van Nederland! De gemeente wil de woonkwaliteit van Wassenaar op het hoogste niveau houden en daarom wordt ook de komende periode nog hard gewerkt aan de diverse thema’s binnen de gemeente.

Denkt u ook met ons mee?
De video’s zijn terug te vinden op de website van de gemeente en via de social media kanalen van de gemeente, zoals twitter en facebook. Uw opmerkingen en ideeën over de verschillende onderwerpen worden zeer op prijs gesteld. Deze ontvangen wij graag via het reactieformulier op de website van de gemeente (www.wassenaar.nl/midtermreview).

Met elkaar voor Wassenaar
Door uw reactie werken we met elkaar aan een veilig, groen en internationaal dorp, dat in beweging is, waarbij we bouwen aan een solide basis, die duurzaam en toekomstbestendig is, waar we denken in mogelijkheden en iedereen meedoet.

Infographic Iedereen doet mee page 0001