dinsdag 22 juni 2021

S Sport

Snel en Lenig heeft nieuwe judomatten

Judo is een leuke sport. Het is mooi dat als kinderen jong beginnen met judo dat veel dingen automatisch gaan, bijvoorbeeld leren valbreken. Het is aangetoond dat mensen die vroeger aan judo gedaan hebben, op oudere leeftijd daar profijt van hebben.

Daarnaast is judo goed voor de werking van het lichaam (de motoriek). Het blijkt dan opeens een uitdaging; je armen, benen, borst en hoofd moeten allemaal samenwerken; fijne en grove motoriek. De kinderen, jongens en meisjes, leren hiermee omgaan. Met judo worden heel veel spiergroepen getraind. En dan hebben we het nog niet over discipline, respect en (zelf)vertrouwen allemaal facetten van judo. En het allerbelangrijkste is het plezier in sport.

De matten
In de afgelopen week heeft Snel en Lenig in de zengende hitte 75 matten van 1 bij 1 meter judomatten gekocht. Het is fijn dat Liesbeth Köhlenberg tuinontwerp- en adviesburo hierbij haar hulp aanbod, waardoor alle matten in één keer konden worden gehaald en naar de gymzaal van de oude Den Deijlschool gebracht.
Met deze investering wil Snel en Lenig weer een kwaliteitsimpuls geven aan het judo. Ook voor de adolecenten die weer lekker kunnen werpen en dus ook vallen.

Een keer meedoen
O ja: heb je een keer niks te doen en wil je een keer meedoen, kom dan langs in gewone sportkleren. Je mag sowieso twee lessen gratis volgen.
Meer informatie is te vinden op de website www.snelenlenig.nl of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In English
Judo is a sport to learn your function of your body, how to fall safely, respect, trust and fun.
It has been proven that learning to break at a young age reduces the risk of fractures later in life. Snel en Lenig has invest in a tatami for judo specially to improve these skills.
Interested in judo please contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., two lessons are free.