vrijdag 17 september 2021

E Events

The Bard in the Park – Shakespeare’s Greatest Hits

Corona laat zelfs Shakespeare niet ongemoeid. STET is trots dat er ondanks alle tegenwind op 4 & 5 september in het prachtige park rondom Raadhuis de Paauw in Wassenaar weer Shakespeare voorstellingen in de openlucht gehouden zullen worden.

De jaarlijkse openluchtvoorstellingen van STET The English Theatre zijn een weerkerend evenement voor Shakespeare liefhebbers vanuit het hele land. Vanwege de grote risico’s dat voorstellingen wellicht geen doorgang zouden kunnen vinden, trok het oorspronkelijke Britse openluchtgezelschap Illyria zich al aan het begin van het seizoen terug.

STET was dan ook zeer verheugd om in het jonge – fietsende – Britse gezelschap The Handlebards een mooie plaatsvervanger te hebben gevonden. Helaas haalde corona ook dit programma in. De nieuwe Britse regel dat mensen die uit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk reizen 14 dagen in quarantaine moeten doorbrengen, was helaas niet te rijmen met reeds eerder aangegane verplichtingen van de acteurs van The Handlebards, zodat ook zij zich terug moesten trekken.
William Sutton met Shakespeare’s Greatest Hits bij Raadhuis de Paauw in Wassenaar.

STET beschikt over een breed netwerk waaronder ook internationale Shakespeare podiumkunstenaars die in Nederland wonen. Tom Dello, de nieuwe artistiek leider van STET heeft onmiddellijk contact opgenomen met de bekende, in Amsterdam wonende, Shakespeare acteur William Sutton.

Op 4 & 5 september neemt William het publiek mee op een reis door de verschillende werken van Shakespeare. Hij doet dit in een interactieve voorstelling, een SHAOKE, waarin leden van het publiek uitgenodigd worden - vrijwillig – een Shakespeare personage tot leven te brengen op het toneel. Het levert geweldig en hilarisch theater op waarin publiek en spelers samenkomen.
Uiteraard gelden ook hierbij de corona maatregelen en zal de afstand tussen de spelers onderling en het publiek gehandhaafd worden. Safety first!

De voorstellingen gaan onder alle weersomstandigheden door. De catering is in handen van Foodtruck ‘Kaas en Worst’ en ‘Rainbow Corner Books’ is aanwezig met een stand met Engelstalige kinderboeken.

Neem een eigen picknick mee en geniet van theater, natuur en eten tegelijkertijd.

Locatie:
Raadhuis de Paauw
Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar
Google Maps https://goo.gl/maps/v8y2DeGC2BHSxyyk9
Voor kaarten en meer informatie :
https://www.theenglishtheatre.nl/