dinsdag 26 oktober 2021

N Nieuws

Doe mee aan de burgerpeiling Wassenaar!

Wat vinden de inwoners van Wassenaar van hun gemeente? Wat gaat goed en wat kan beter? Dat onderzoekt de gemeente in de burgerpeiling die de komende weken plaatsvindt. Naast inwoners krijgen ondernemers de ondernemerspeiling voorgelegd. De burgerpeiling en de ondernemerspeiling zijn initiatieven van de Vereniging Nederlandse Gemeenten om tussen gemeenten te kunnen vergelijken.

Wat wordt er onderzocht?

4000 willekeurig gekozen inwoners in Wassenaar ontvangen deze week een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek over de (digitale) gemeentelijke dienstverlening, hun woon- en leefomgeving en welzijn en zorg in de gemeente. Ook ondernemers krijgen vragen over de dienstverlening, de regel- en lastendruk, het economisch beleid en het vestigingsklimaat. In de onderzoeken is ook een aantal vragen opgenomen over de coronacrisis.

Wilt u ook meedoen?

Heeft u geen persoonlijke uitnodiging ontvangen en wilt u toch meedoen? Dat kan! Ga naar www.wassenaar.nl/burgerpeiling. Ondernemers kunnen deelnemen via www.wassenaar.nl/ondernemerspeiling. De burgerpeiling is een digitale vragenlijst. Wie liever een vragenlijst op papier invult, kan deze aanvragen bij de gemeente via telefoonnummer 14070. U kunt de burgerpeiling invullen tot en met vrijdag 2 oktober 2020. Met deelname aan dit onderzoek wil de gemeente Wassenaar inzicht krijgen in de mening van inwoners en ondernemers over de taken die zij uitvoert.

Ook Engelstalig

De gemeente Wassenaar is samen met de gemeente Voorschoten de eerste gemeente in Nederland waar het invullen van de burgerpeiling ook in het Engels mogelijk is. Zo kan ook de expatgemeenschap haar ervaring delen.

Resultaten

Omdat het onderzoek een benchmark is, kunnen de resultaten vergeleken worden met andere gemeenten (bijvoorbeeld van dezelfde grootte) in Nederland. In december staan de resultaten op www.wassenaar.nl. De cijfers zijn ook in te zien op www.waarstaatjegemeente.nl.