woensdag 21 oktober 2020

N Nieuws

Stijgend aantal coronabesmettingen; restricties voor horeca verwacht

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond wordt waarschijnlijk aangekondigd dat cafés in zes veiligheidsregio’s, waaronder Haagland waartoe ook Wassenaar behoort, eerder moeten sluiten. Tevens gaat het maximumaantal bezoekers in zalen, zoals feestlocaties, omlaag van 100 naar 50. Dat meldt de NOS.

Het aantal bevestigde besmettingen in Nederland vertoont een significant stijgende lijn. Zodanig zelfs, dat ons omringende landen als België en Duitsland code rood hebben afgegeven voor de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. Ook Denemarken raadt zijn burgers af om naar Nederland te reizen.

In Wassenaar is het aantal officiële besmettingen toegenomen sinds onze laatste berichtgeving hierover op 11 augustus jl. De teller staat nu op 107 officiële besmettingen. Op 11 augustus ging het nog om 65 officiële besmettingen. Het aantal personen uit Wassenaar dat in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt sinds deze week tien en het aantal overledenen in Wassenaar als gevolg van corona staat nog steeds op 12.