Blessuretijd te lang voor Blauw-Zwart

25 september 20203 minute read

In een bizarre slotfase heeft Blauw-Zwart een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. Vijf minuten voor tijd stond de ploeg van Jos van der Helm met 3-1 voor, maar toen scheidsrechter Van der Zee voor de laatste keer floot stond er 3-3 op het scorebord.

Na een imponerend minuut stilte voor de op 11 maart overleden Kees van Wissen, een icoon van de jeugdafdeling, mocht zijn kleinzoon Melle als speler van de week de aftrap nemen en hij passeerde Gouda keeper Jelle Pina voor de eerste keer.

De wedstrijd begon daarna met een aanval van Gouda, wat resulteerde in een schot naast het doel. Blauw-Zwart nam het initiatief echter meteen over en dat leverde een aantal dikke kansen op die echter geen van allen benut werden. Zo had de wedstrijd na 5 minuten al beslist kunnen, nee, moeten zijn. Toch namen de Blauwen alsnog snel de leiding. Een pass van Dunke Lagerberg bereikte de als linkerspits fungerende Tom van der Marel en die schoof de bal beheerst in het doel: 1-0 in de 8e minuut.
Blauw-Zwart ging door en legde bij tijd en wijle oogstrelende aanvalspatronen neer, maar ook nu weer gingen een paar opgelegde kansen verloren. En dan gaat die oeroude voetbalwet op: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Dat gebeurde volgens 99% van de toeschouwers in buitenspelpositie, maar omdat een vlagsignaal uitbleef keurde de scheidsrechter de omstreden treffer van Pim de Visser goed en werd de rust met een 1-1 stand bereikt.

Het zal gedonderd hebben in de kleedkamer van de Blauwen, want de ploeg schoot in het 2e bedrijf strijdvaardig uit de startblokken en dat resulteerde al snel in de 2-1 van Bram Smit na een uitstekende voorzet van Van der Marel. En toen Bastiaan Hendriksen er na een mooie combinatie in het Goudse strafschopgebied 3-1 van maakte zaten de 3 punten in de knip, dacht iedereen. Er kon dus met een gerust hart gewisseld worden. Hendriksen en Lagerberg maakten plaats voor Fabian van Bommel en Mitchell van Loghem.

Toen Gouda via Maikel Hageman uit de rebound na een vrije trap tot 3-2 terug kwam maakte niemand zich nog zorgen. Er waren immers nog maar een paar minuten te spelen en het krachtsverschil was zo groot dat de overwinning niet in gevaar kon komen. Niets was echter minder waar. Diep in de blessuretijd wist wederom Maikel Hageman uit een onoverzichtelijke situatie toch nog te scoren en zo een onverdiend punt mee te nemen en Blauw-Zwart ontgoocheld achter te laten.