woensdag 23 juni 2021

S Sport

Blauw-Zwart en haar sponsoren stellen oude jeugdtenues beschikbaar aan de Sunday Foundation

Enkele weken nadat Blauw-Zwart gestart is met het uitdelen van de nieuwe kleding voor de jeugd betekent dit automatisch dat er bijna 500 oude tenues retour komen. Behalve vernietigen kan je deze tenues natuurlijk prima een tweede leven geven en beschikbaar stellen aan mensen die het (veel) minder hebben dan wij. Zonder te twijfelen gaven de sponsors Koos Spring in ’t Veld van WBM bestratingen-rioleringen-grondwerken, Monique Bos van Bos Tuingereedschappen/Las en Metaalwerken en Marco van Herk van ContainerHotel toestemming om alle tenues die werden ingenomen beschikbaar te stellen aan de Sunday Foundation.

De Sunday Foundation is een initiatief van de Rotterdammers Sander de Kramer en Hugo Borst.

De zeer bevlogen en geëngageerde schrijvers/columnisten schreven veel over, wat zij noemen, ‘vergeten plekken’ in de wereld. Plekken waar zich schrijnende, ontoelaatbare of zelfs onmenselijke dingen afspelen, maar die om één of andere reden geen of weinig internationale aandacht krijgen. Plekken waar mensen in nood verkeren, maar waar niets aan gedaan wordt.
De Kramer en Borst vinden dat onverteerbaar. Daarom zijn zij, met een groep gelijkgestemden waaronder artsen en geëngageerde ondernemers, de Sunday Foundation gestart.

De Sunday Foundation, die volledig bestaat uit vrijwilligers, biedt hulp op die vergeten plekken op aarde. De stichting zet op de slechtste plekken ter wereld projecten op om de ergste nood te lenigen. Projecten van hoop. En, als het aan de medewerkers van de Sunday Foundation ligt, een hoop projecten!
https://www.sundayfoundation.nl

Namens Sunday Foundation nam een opgetogen en dankbare Rick van Gogh de kleding, op gepaste afstand, in ontvangst van Blauw-Zwart en de sponsoren, vertegenwoordigd door Monique Bos, Rob Barnhoorn en Cas en Marco van Herk.