donderdag 02 december 2021

P Politiek

PvdA-leden: Niet afkraken maar opbouwen

De PvdA is met slechts een zetel in gemeenteraad veroordeeld tot de oppositie. Maar voor de sociaaldemocraten betekent oppositie voeren niet boe roepen vanaf de zijlijn. Gemeenteraadslid Jan van Noort wil dat zijn partij zich onderscheidt door opbouwende kritiek. Voor deze zogeheten constructieve oppositie heeft hij brede steun in de partij.

Dat bleek zondag, toen de leden van de PvdA bijeen waren in de kantine van voetbalvereniging Blauw Zwart. Tijdens een koffiebijeenkomst konden de leden hun gedachten laten gaan over de koers van de partij.

Zij drongen erop aan dat de PvdA zich vooral richt op de “speerpunten” van het programma. De PvdA blijft zich inzetten voor meer betaalbare woningen. De fractie stelt zich kritisch op, omdat het gemeentebestuur dit wel met de mond belijdt maar te weinig dadendrang toont. Ook moet er bij het maken van allerlei plannen, zoals bij de herinrichting van het winkelcentrum, nadrukkelijk rekening worden gehouden met de toegankelijkheid voor gehandicapten en bejaarden. Ook het bestrijden van kinderarmoede en vereenzaming van ouderen staan hoog op de agenda.

Constructieve oppositie houdt voor de PvdA ook in dat de partij niet alleen haar werk doet in het raadhuis, maar ook het oor te luister legt bij maatschappelijke organisaties en instellingen.

pvdablzw