Blauw-Zwart haakt even af

16 oktober 20202 minute read

Voor het eerst in het zaterdagvoetbal speelde Blauw-Zwart op het hoofdveld bij VVSB. Voorheen was dit een grasveld en werd deze mat voor het 1e zondag elftal gespaard. Nu deze grasmat vervangen is door een kunstgrasmat mag het 1e zaterdagteam van VVSB er ook op acteren.

Het optreden van de Blauwen kunnen we deze zaterdag geen succes noemen. Een klein excuus was de afwezigheid van Dunke Lagerberg en Christiaan de Krom. Het gemis van deze 2 spelers speelde de Lagerberg Verhuisgroepformatie zeker parten.

VVSB is een niet te onderschatten tegenstander, die dit seizoen zeker gaat voor een plaats in de top. De eerste 10 minuten was het aftasten voor beide teams. De zaak leek onder controle ondanks dat de Noordwijkerhouters het betere positiespel op de mat legden. In de 11e minuut was het prijs. Midden door het centrum kreeg Ardy de Jong van VVSB vrije doorgang en hij liet de Blauw-Zwart-doelman Mike van Zonneveld kansloos. Deze snelle achterstand zijn de Blauwen niet meer te boven gekomen. Halverwege de 1e helft kregen zij even grip op de wedstrijd, maar helaas werd deze periode niet beloond met een doelpunt. Bram Smit kwam in de 29e minuut oog in oog te staan met de VVSB-doelman, maar die voorkwam de gelijkmaker met een bliksemsnelle reactie en werkte de bal met zijn benen tot corner. Op slag van rust, een slechter moment zou je niet kunnen bedenken, kreeg Blauw-Zwart de genadeklap. Linkerspits Mike Taskin kreeg de bal panklaar van rechterspits Victor Schipholt aangespeeld en scoorde de 2-0.

De 2e helft bracht eenzelfde beeld. Een hardwerkend Blauw-Zwart dat op het middenveld overtroefd werd door VVSB. Ondanks enige kleine kansen op de aansluitingstreffer kwam het er niet van. Integendeel, rechterspits Victor Schipholt maakte aan alle illusies van de Blauwen een einde door in de 65e minuut VVSB naar een 3-0 voorsprong te schieten.

Een verdiende nederlaag op een tweemaal 45 minuten verregend sportcomplex De Boekhorst in Noordwijkerhout. Volgende week speelt het Lagerberg Verhuisgroepteam de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk, mits Den Haag deze week de stekker er voor een bepaalde periode niet uittrekt.