vrijdag 06 augustus 2021

P Politiek

VVD en de Dag van de Ondernemer

Op de Dag van de Ondernemer spreekt de Wassenaarse VVD haar waardering uit voor alle ondernemers in ons dorp. Monique van Deursen en Bernard Menken zijn voor de VVD de ondernemende fractieleden in de Gemeenteraad. Monique bestiert met haar man de sanitairwinkel op de Molenstraat en heeft een sterke band met de winkeliers in het Centrum. Bernard bedient met zijn jachtwerf klanten in heel Europa en bouwt zijn boten in Sri Lanka. Beiden voelen zich betrokken bij de ondernemers die het in deze vreemde tijden moeilijk hebben en gedwongen worden hun verdienmodel om te schakelen.

De Dag van de Ondernemer is een mooi initiatief van MKB Nederland. Ons land heeft zo’n 200.000 ondernemingen met minder dan 10 medewerkers, waaronder veel familiebedrijven. De MKB’ers zijn een essentiële factor in de Nederlandse economie. “Goed dat er vandaag landelijk aandacht is voor deze belangrijke groep.” stelt Monique.

Bernard benadrukt de dynamiek van het MKB “MKB ondernemers investeren jaarlijks 97 miljoen uur en 3,5 miljard euro in ontwikkelingen en onderzoek.” MKB’ers zijn ook vaak buiten de vestigingsplaats of regio actief “Ik werk internationaal, maar sta daarin zeker niet alleen. MKB ondernemers zijn goed voor 25% van de Nederlandse export.”

Monique en Bernard zijn trots op de Wassenaarse ondernemers. “We zitten midden in een ongekende tijd. Iedere ondernemer heeft zichzelf opnieuw moeten uitvinden of zijn bedrijfsmodel moeten bijstellen. Kostbaar en onwerkelijk. Maar het is mooi om te zien hoe iedereen ervoor knokt om er doorheen te komen. stelt Bernard. “Ik hoop van harte dat ook de hard geraakte bedrijven het redden. Als we elkaar helpen en blijven ondersteunen moeten we een heel eind kunnen komen. Dus blijf in de komende feestmaand vooral lokaal kopen!” besluit Monique.

BM en MvD

Fractieleden Monique van Deursen en Bernard Menken.