zaterdag 24 juli 2021

A Algemeen

Hoe vind ik een leuke stage rondom Wassenaar?

Ben jij van plan om binnenkort een stage te gaan lopen? Maar weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? We got you! De zoektocht naar een stage is niet altijd even gemakkelijk, maar dit hoeft zeker niet altijd. In dit artikel leggen we uit wat er allemaal bij een stage komt kijken en geven wij jou tips hoe jij gemakkelijk een stage in de buurt van Wassenaar kunt vinden.

Wat is een stage?
Laten we bij het begin beginnen. Want wat houdt een stage nou eigenlijk allemaal in? Tijdens een stage ga je voor een bepaalde tijd aan de slag bij een bedrijf en zal je medewerkers ondersteunen bij hun taken en projecten. Op deze manier krijg jij de kans om de kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie in praktijk te brengen. Een stage is niet alleen een geweldige manier om werkervaring op te doen ook zul je op zowel persoonlijk vlak als professioneel vlak een enorme groei doormaken. Bij de meeste bedrijven krijg jij een stagebegeleider die als een coach jou door het stagetraject zal begeleiden.

Wat is het verschil tussen een stage en een afstudeer stage?
Een afstudeerstage is niet hetzelfde als een ‘normale’ stage. Zoals de term ‘afstudeerstage’ het al zegt, ga jij tijdens dit traject afstuderen aan de hand van een stage bij een bedrijf. Hoe ziet dit er precies uit? Net zoals bij een gewone stage zul je nog steeds medewerkers ondersteunen bij hun taken en projecten. Daarnaast zal je 1 of 2 dagen per week bezig zijn met jouw afstudeerproject. Dit is meestal in de vorm van een onderzoek of scriptie die jij uitvoert bij jouw stage bedrijf. Dit onderzoek is vaak afgestemd is op jouw studie.

Een stage bij een MKB of een multinational?
Inhoudelijk kunnen stages erg uiteenlopen. Dit kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de sector of de fase van je studie. Stages verschillen ook tussen grote en kleine bedrijven. Tijdens jouw zoektocht naar een stage is het goed om na te denken bij wat voor soort bedrijf jij terecht wilt komen en wat er het beste bij je past.

Houd jij ervan om in het diepe gegooid te worden? En om een grotere impact te hebben op het bedrijf? Dan is een stage bij een MKB wat voor jou. Houd je toch meer van structuur en lijkt het jou gaaf om onderdeel te zijn van een grote organisatie? En vind je een wat intensievere begeleiding fijn tijdens jouw stage? Dan is een stage bij een multinational wellicht geschikter voor jou.

Heb solliciteer ik voor een stage?
Solliciteren voor een stage kan natuurlijk best spannend zijn. Gelukkig kan jij je goed voorbereiden door sollicitatievragen te oefenen en een sterke sollicitatiebrief voor een stage te schrijven. Voor het aanmelden bij een stage lever je samen met je cv een sollicitatiebrief in. Op basis hiervan kan je worden uitgenodigd voor een volgende ronde. Een volgende ronde kan bestaan uit een assessment waarin er wordt gekeken naar hoe geschikt jij bent voor de positie. Als je deze ronde ook doorkomt wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Wanneer jij gaat solliciteren bij een multinational kan je meer sollicitatierondes verwachten dan wanneer je bij een MKB gaat solliciteren.

Krijg ik een stage vergoeding?
Helaas zijn bedrijven niet wettelijk verplicht om een stagevergoeding uit te betalen. Hierdoor verschilt het per bedrijf en positie of jij een stagevergoeding krijgt en hoeveel dit bedrag is. Het hangt bijvoorbeeld van de sector van de organisatie af, de locatie waar je aan de slag gaat en hoeveel uur je per week werkt.

Hoe vind ik een stage rondom Wassenaar?
Woon jij in de omgeving van Wassenaar en ben jij opzoek naar een stage in de buurt? Op Magnet.me, het grootste online carrière platform van Nederland en het Verenigd Koninkrijk, kunnen studenten en young professionals terecht voor een stage, traineeship of een beginnende baan. Op Magnet.me kan je gemakkelijk stages filteren op basis van locatie, studie en andere voorkeuren. Zo vind je in de buurt van Wassenaar bijvoorbeeld grote bedrijven als PostNL en Heineken die jaarlijks verschillende stages aanbieden. Ben je meer opzoek naar een maatschappelijke stage? Dan is een stage bij de Rijksoverheid vast wat voor jou!