dinsdag 27 september 2022

S Sport

Blauw-Zwart bestuurders aan het woord

Blauw-Zwart bestuurders aan het woord. 

Naam
Ad Riem

Leeftijd
Per januari 2021 65 jaar (de dag hou ik “geheim”)

Sinds wanneer ben je aan R.K.S.V Blauw-Zwart verbonden?
Rond mijn 8ste jaar ben ik gaan voetballen. Dat was indertijd licht illegaal vanwege een leeftijdsgrens van 10 jaar. Helaas moest ik rond mijn 24ste stoppen met voetballen vanwege een chronische blessure. Daarna heb ik mij volledig op het vrijwilligersgebeuren binnen de vereniging gestort.

En op welke manier?
Door mijn ouders ben ik al op jonge leeftijd bij de vereniging betrokken geraakt. Mijn vader was jarenlang speler van het 1ste elftal en hij is na zijn actieve carrière in een aantal andere functies bij de club betrokken geweest. En ook nog samen mijn moeder als de “thee-echtpaar” op zondag. Dit in een tijd dat de club echt een middelpunt was van de samenleving (geen mobiele telefoons of internet).

Ik wist dus eigenlijk niet beter en ben op jonge leeftijd training gaan geven bij de jeugdafdeling. Daarna vanzelf doorgerold naar leider van de jeugd, zitting gehad in de jeugdcommissie, leider van de senioren en daarna diverse bestuurlijke functies.

Wat is jouw rol binnen het bestuur?
Momenteel ben ik secretaris. Eigenlijk de algemene vraagbaak binnen het bestuur. Daarnaast bezig met het Buurthuis van de Toekomst en Wassenaar in beweging. De laatste twee zijn netwerken om te komen tot een betere samenwerking tussen de sport/beweging, de gemeente en sociaal maatschappelijke instellingen. Voordeel voor de club is een beter gebruik van het complex met soms de nodige extra inkomsten.

Waarom ben je dit gaan doen?
Omdat het met de paplepel is ingegoten en, heel simpel, omdat het leuk is om te doen.

Wat wil verder je nog kwijt?
Blijf betrokken bij je vereniging, in welke vorm dan ook, en hou er bovenal plezier in.