Ga naar hoofdinhoud

D66: Een nieuw begin

6 januari 20212 minute read

Graag wensen wij alle inwoners van Wassenaar een heel gelukkig en vooral ook gezond 2021! Dit jaar is het begin van het einde van deze pandemie, zodat we onze vrijheid en samenleving herwinnen en een eerste herstel zien van de economie. We luiden graag samen het nieuw jaar in tijdens de Online Nieuwjaarsborrel D66 Wassenaar.

Met onze kandidaat voor de Tweede Kamer Marcel Beukeboom (de Nederlandse Klimaatgezant en Wassenaarder) als spreker! Donderdag 14 januari van 20:30 tot 21:30 uur. D66 lid en/of geïnteresseerd? Meld je aan via secretaris@d66wassenaar.nl

De coronacrisis drukt zwaar op ons. Op de gezondheid van veel mensen. Op de baan van mensen in het onderwijs of culturele sector, het bedrijf van de horecaondernemer en winkeliers of op de opleiding van jongeren. De scholen in Wassenaar zijn gesloten, de winkelstraten leeg en het verenigingsleven ligt stil. Corona drukt op ons als samenleving, terwijl de behoefte aan verbondenheid groter is dan ooit. Toch is er veel om hoop en energie uit te putten. Wij zijn in Wassenaar een veerkrachtige gemeenschap, die sterker uit de crisis kan komen. Als we samen vooruit durven kijken en dromen. Wat voor dorp willen we zijn? Als we iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen.

We hebben een sterke economie en een succesvol bedrijfsleven nodig voor een bloeiende samenleving. Alleen zo hebben we de middelen om te investeren in onderwijs, zorg en onze leefomgeving. Tegelijk weten we ook dat, op de lange termijn, de economie niet ongecontroleerd kan doorgroeien. De grenzen van het huidige economisch model komen in zicht, we stuiten op ecologische grenzen: grondstoffen raken op, de aarde warmt op en biodiversiteit neemt af. Uiteindelijk raakt dit ook het verdienvermogen van Nederland. Als wij onze CO2 uitstoot niet drastisch terugdringen en de klimaatverandering toeneemt, dan zijn wij extreem kwetsbaar. De ongelijkheid wordt door de coronacrisis pijnlijk zichtbaar. Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt worden harder geraakt. Armoede neemt toe. De klimaatcrisis pakken we onvoldoende aan. Terwijl dat bittere noodzaak is, maar ook harde business.

Deze tijd vraagt om duidelijke keuzes. Wij maken die keuzes. Het is tijd voor nieuw leiderschap. Leiderschap dat omkijkt naar mensen en vooruit kijkt naar de toekomst.
Voel je je thuis bij een politieke vereniging waar deze waarden centraal staan? Ben je D66 lid en/of geïnteresseerd om betrokken te raken bij D66 Wassenaar? Meld je dan aan voor onze online nieuwjaarsbijeenkomst op 14 januari!

D66 Wassenaar

 

Tags

D66GemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top