Skip to content

Oog voor jou op het Adelbert College

8 januari 20213 minute read

Ook in deze bijzondere tijden laat het Adelbert College graag zien wat het te bieden heeft: tijdens de online informatieavond, op de Open Dag, de meeloopmiddag of via de Open Dag-app. Op het Adelbert College ontdekken en ontwikkelen de leerlingen hun talenten en is oog voor wat ieder kind nodig heeft. Zie je mogelijkheden en benut je kansen op het Adelbert!

“We werken met het Adelbertrooster: een lesrooster bestaande uit twee soorten lessen”, vertelt Daphne Ouwerkerk, afdelingsleider van de onderbouw. “De basis van de dag bestaat uit drie of vier vaklessen van 80 minuten, zoals Nederlands, wiskunde of Engels. We merken dat minder leswisselingen voor focus en rust zorgen. Doordat binnen de vaklessen diverse werkvormen worden ingezet, zijn de lessen afwisselend en dat maakt leren leuker. Een lichtere tas en voor minder vakken huiswerk op een dag zijn bijkomende voordelen.”

Voor en na de vaklessen zijn er Adelbertlessen van 40 minuten, waarbij leerlingen kiezen voor ondersteuning, verdieping of zelfstudie: net wat zij op dat moment nodig hebben. In de eerste klassen kiezen de leerlingen twee van zulke Adelbertlessen per week. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra uitleg voor wiskunde of begrijpend lezen. Wie zijn talenten juist verder wil ontwikkelen, kiest bijvoorbeeld voor het Open Atelier, bandcoaching, een verdiepende module lichamelijke opvoeding of het uitdiepen van een interessante periode uit de geschiedenis. Daarnaast volgen alle eerste en tweede klassen vier keer per jaar een uitdagende module op het gebied van jezelf leren presenteren of bèta.

Hoe hoger het leerjaar, des te groter de keuzevrijheid en het aantal keuzelessen. Die zelfstandigheid wordt vanuit de onderbouw langzaam opgebouwd. In de eerste klas hebben de leerlingen daarom drie keer per week een begeleidingsuur. “We hebben oog voor onze leerlingen en vinden het heel belangrijk om ze goed te begeleiden, zodat ze zich snel thuis voelen op het Adelbert en weten hoe zij hun schoolwerk moeten aanpakken”, zegt Daphne Ouwerkerk. De mentor besteedt veel aandacht aan het leren kennen van elkaar en de school, het ontwikkelen van studievaardigheden en een prettige sfeer in de klas. Ook begeleidt de mentor de leerlingen bij het maken van de juiste keuzes voor de Adelbertlessen.

Voor leerlingen en ouders is het uiteraard ook dit bijzondere jaar heel belangrijk een goede keuze voor een middelbare school te maken. Online kan iedereen dit jaar het Adelbert College goed leren kennen via de Open Dag App. Je downloadt de app, kiest voor het Adelbert College en blijft zo steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Op 19 januari om 20.00 uur vindt de online informatieavond plaats. De link naar de livestream is te vinden op de groep 8-pagina op de website of op de Open Dag App. De school hoopt dat de Open Dag op 23 januari door kan gaan: leerlingen uit groep 8 kunnen zich hier nog tot 14 januari voor aanmelden. Op 10 februari is er bovendien een meeloopmiddag. Ouders van groep 8-leerlingen kunnen dit jaar ook een afspraak maken voor een rondleiding door de school: zo ervaren zij de sfeer van de school.

adelbertinfoavond 

Tags

Adelbert CollegeInformatieavondOnlineOpen Dag AppWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top