Ga naar hoofdinhoud

Uitstel tentoonstelling GROUND Antony Gormley naar zomer 2022

8 januari 202149 second read

De overzichtstentoonstelling GROUND van kunstenaar Antony Gormley (1950) wordt verplaatst naar de zomer van 2022. Oorspronkelijk stond de tentoonstelling geprogrammeerd voor de lente van 2021. Dit besluit hebben Voorlinden en Antony Gormley samen genomen, omdat de huidige COVID-19 maatregelen een te grote impact hebben op de beleving van Antony’s tentoonstelling.

De werken in de tentoonstelling zijn zorgvuldig gekozen vanwege een onderlinge verbondenheid. Een aantal belangrijke kunstwerken uit de selectie vragen om fysieke interactie. Bijvoorbeeld Breathing Room en Passage uit de collectie van Voorlinden, die werken zijn van intrinsiek belang voor het concept GROUND. We willen geen compromis.” – Antony Gormley

“GROUND is gemaakt als een fysieke ervaring. Je moet je tot de werken van Antony Gormley kunnen verhouden om ze te begrijpen en ervaren. In 2022 hopen wij op de beste omstandigheden om een groot publiek te kunnen verwelkomen voor deze meest ambitieuze tentoonstelling tot nu toe.” – directeur Suzanne Swarts

Op dit moment werkt Voorlinden aan de programmering voor deze zomer. Hierover zullen we je snel informeren.

Tags

Antony GormleyGROUNDMuseum VoorlindenOverzichtstentoonstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top