Ga naar hoofdinhoud

Kinderboek oud-Wassenaarder Kevin Hassing genomineerd

9 januari 20212 minute read

Mus & kapitein Kwaadbaard van oud-Wassenaarder Kevin Hassing is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2021. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een debuterende kinderboekenschrijver. Vanaf 2 februari lezen leerlingen van 16 Zaanse scholen in korte tijd zo veel mogelijk van de genomineerde boeken. Daarna brengen zij hun stem uit. De kinderboekenschrijver met de meeste stemmen wint de Hotze de Roosprijs en ontvangt een prijs van € 4.500. In juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Onder eerdere winnaars van de Hotze de Roosprijs bevinden zich succesvolle schrijvers en Kinderjury-winnaars als Manon Sikkel, Niki Smit, Maren Stoffels, Janneke Schotveld en Jozua Douglas. Over Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen Mus is wees en woont in Zeeburgerdam. Op een dag wordt het havenstadje overvallen door de beruchte piratenbende De 5 Slangen. Mus weet als enige te ontsnappen en roept de hulp in van kapitein Kwaadbaard. Algauw belandt Mus in een reusachtig avontuur vol bloeddorstige wolven, kleine boswezens, een stad van scheepswrakken, een listige dief, een spookschip en een gewiekste zakenvrouw. Met steun van kapitein Kwaadbaard, zijn zonderlinge broer Bertrand, Kromme Kareltje en De Buffel – én een flinke dosis moed – is Mus vastbesloten de piraten te verdrijven. Maar komt haar hulp wel op tijd?

‘Al op de eerste bladzijden is duidelijk wat voor boek dit is: een spannend avonturenverhaal. Op trefzekere toon, met humor en merkbaar verzinplezier roept (stem)acteur Kevin Hassing in zijn debuut de wereld van de bijdehante Mus tot leven.’ Bas Maliepaard, Trouw

Kevin Hassing is naast auteur ook (stem)acteur. Hij was te zien in GTST en Centraal Medisch Centrum. Ook spreekt hij luisterboeken en tekenfilms in. Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen is zijn eerste – en zeker niet zijn laatste – kinderboek.

Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 Slangen
Geschreven door Kevin Hassing, met illustraties van Linde Faas

Muskapiteinkwaadbaard

Tags

Hotze de RoosprijsKevin HassingKinderboekMus & kapitein KwaadbaardNominatie
Gerelateerde artikelen
Back To Top