Skip to content

Ronald Zoutendijk verlaat CDA-fractie

9 januari 20212 minute read

Raadslid Ronald Zoutendijk maakt niet langer deel uit van de CDA-fractie in Wassenaar. Dat heeft Ronald Zoutendijk vanochtend laten weten aan onze redactie. 

“De CDA-fractie van Wassenaar en ik hebben in goed overleg besloten dat wij niet langer samen verdergaan.” De reden voor de breuk is dat hij op de kandidatenlijst staat van de nieuwe partij JA21. Ronald Zoutendijk zal in de gemeenteraad verdergaan als eenmansfractie onder de naam Fractie Zoutendijk. 

Het CDA laat in een persbericht weten dat er sprake is van een vertrouwensbreuk. Afgelopen woensdag heeft Ronald Zoutendijk de CDA-fractie aan het eind van de fractievergadering voor het eerst op de hoogte gebracht van zijn activiteiten en zijn voorgenomen kandidaatstelling voor deze partij. De fractie heeft hem woensdagavond jl. verzocht hier nog een nachtje goed over na te denken en ervan af te zien. Echter, donderdag 7 januari heeft Ronald Zoutendijk aan de CDA-fractie laten weten dit niet te doen. “Het vertrouwen in een verdere vruchtbare samenwerking binnen de fractie is daarmee verdwenen,” aldus het CDA. 

CDA-afdelingsvoorzitter Dienke Dekker vindt het betreurenswaardig dat een raadslid van haar partij overstapt naar een andere partij. “Dit is niet passend bij onze uitgangspunten van het CDA, lokaal en nationaal. Politiek is gebaat bij helderheid. Tegelijk actief zijn bij twee zeer verschillende partijen is niet uit te leggen.”

De gemeenteraad met 21 raadszetels telt nu, met de nieuwe fractie Zoutendijk, elf fracties. 

Tags

CDAGemeenteraadJA21Ronald ZoutendijkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top