Ga naar hoofdinhoud

Vertrouwensbreuk in CDA-fractie Wassenaar

9 januari 20212 minute read

Afgelopen woensdag 6 januari heeft de CDA-fractie vernomen dat de heer R. Zoutendijk zich verkiesbaar heeft gesteld voor een andere politieke partij (JA21) dan het CDA. De CDA-fractie ziet naar aanleiding hiervan geen mogelijkheid meer tot verdere samenwerking met de heer R. Zoutendijk in de Wassenaarse CDA-fractie. Lid zijn van de gemeenteraad namens het CDA vraagt volledige commitment. Tegelijkertijd op de landelijke kandidatenlijst plaatsnemen van een andere politieke groepering is niet passend en maakt verder politiek handelen voor het CDA ongeloofwaardig. We hebben onze voormalige fractiegenoot dan ook verzocht om ontslag te nemen als lid van de gemeenteraad van Wassenaar en hopen een nieuw raadslid namens het CDA te laten beëdigen.

Fractievoorzitter Ronald Everard: “Dit vind ik ongelooflijk triest en absoluut niet passend bij onze fractie. Ronald Zoutendijk heeft woensdagavond 6 januari ons aan het eind van de fractievergadering voor het eerst op de hoogte gebracht van zijn activiteiten en zijn voorgenomen kandidaatstelling voor deze partij. De fractie heeft hem woensdagavond jl. verzocht hier nog een nachtje goed over na te denken en ervan af te zien. Helaas heeft hij ons donderdagmiddag 7 januari laten weten dit niet te doen. Het vertrouwen in een verdere vruchtbare samenwerking binnen de fractie is daarmee verdwenen.”

CDA-afdelingsvoorzitter Dienke Dekker: “We vinden het betreurenswaardig dat iemand die net gestart is als raadslid voor onze partij overstapt naar een andere partij. Dit is niet passend bij onze uitgangspunten van het CDA, lokaal en nationaal. Politiek is gebaat bij helderheid. Tegelijk actief zijn bij twee zeer verschillende partijen is niet uit te leggen. Het CDA-afdelingsbestuur is het dan ook volledig eens met de keuze van de fractie om de samenwerking met Ronald Zoutendijk per direct te beëindigen.”

Tags

CDAGemeenteraadRonald ZoutendijkVertrouwensbreukWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top