Skip to content

Blij rijden is Samen Slim Rijden

12 januari 20212 minute read

Sinds de Covid-19-pandemie zich nadrukkelijk manifesteerde, heb ik als zelfstandig ondernemer (register-taxateur van zakelijk vastgoed) een aantal ingrijpende maatregelen genomen om niet alleen kosten te besparen, maar ook om de CO2 uitstoot te verminderen. Klinkt misschien idealistisch, maar door van de nood en deugd te maken, draag ik mijn steentje bij aan het terugdringen van eigen kosten en aan het milieu.

Om de financiën goed op orde te krijgen en houden is het gemakkelijkst. Gewoon de kaasschaaf hanteren en geen nodeloze kosten maken en dat betekende ook de eigen auto de deur uit. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat het niet meer over de eigen auto te kunnen beschikken wel even wennen is. Want wat is er gemakkelijker om de auto te pakken om een boodschap te doen, of om naar een klant te rijden, terwijl dat nu moet worden gepland.

Ik had mij laten informeren door een van de andere deelnemers hoe het systeem werkte van Samen Slim Rijden-Wassenaar en heb mij na enige aarzeling aangesloten bij de club en dat bevalt uitstekend. Omdat er meerdere gebruikers van de auto zijn dien je strak te plannen maar dat lukt prima.

Het rijden in de elektrische Nissan Leaf is een feest en super ontspannend. Ik ben al jaren gewend aan rijden in een automaat, maar deze EV maakt ook nog eens geen motorgeluid en dat is geweldig.

Voor de kosten hoeft men het niet te laten. Een voordeel abonnement kost € 30, – per maand, plus € 0,20 per gereden kilometer, plus € 3,50 per uur. Omgerekend komt dat neer op € 3.995, – per jaar / € 324.- per maand, uitgaande van een kilometrage van 15.000 per jaar. Een eigen middenklasse auto kost al gauw het dubbele aan afschrijving, onderhoud, brandstof, verzekering, wegenbelasting en vervanging van onderdelen. De kleinste private lease auto’s kost circa € 375, – per maand, exclusief brandstofkosten. Met brandstf kost dat al gauw ruim € 500, – per maand. De keuze is dan niet zo moeilijk: je kunt beter de EV van Samen Slim Rijden-Wassenaar nemen. Voor zakelijk rijders zijn de kosten uiteraard fiscaal aftrekbaar.

Ik beveel als deelnemer de deelauto van harte aan. Hoe meer deelnemers hoe meer deelauto’s er komen – en hoe meer CO2 uitstoot er kan worden bespaard in mooi Wassenaar.

Hartelijke groet en meld u aan – nieuwe deelnemers zijn meer dan welkom!

Jan Diephuis

www.samenslimrijden-wassenaar.nl

Tags

DeelautoSamenslimrijdenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top