Skip to content

Afgelasting overzichtstentoonstelling Dons van der Gronden – Deppe

13 januari 20212 minute read

Corona strooit met de verlenging van de lockdown met drie weken wel heel veel roet in het eten. Zoveel dat Kunstgroep Wassenaar de overzichtstentoonstelling van Dons van der Gronden – Deppe nu helaas geheel moet afgelasten. Volgens plan zou deze tentoonstelling lopen van 16 januari tot 14 februari . Daarmee zou dit de laatste zijn voordat met de restauratie van de Molen -midden februari- begonnen wordt. De tentoonstelling zal nu verschoven worden tot na de restauratie.

Deze solo-tentoonstelling van werk van Dons van der Gronden-Deppe is bedoeld een eerbetoon te zijn aan een van de oprichters van de Vereniging van Wassenaarse Beeldend Kunstenaars VWBK, nu Kunstgroep Wassenaar. Het zou een evenement zijn om het eindpunt van haar carrière als schilder te markeren. Deze maand zou zij negentig jaar geworden zijn maar ze is helaas, nog tijdens de voorbereiding van haar werktentoonstelling , in december overleden.

Dons Deppe heeft na haar middelbare school van 1949 tot 1954 de opleiding ‘tekenen en schilderen’ gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Zij kreeg onder meer les van Rein Drayer, Willem Roozendaal, Wim Schofer, Hans Vogelpoel en Paul Citroen. Omdat zij in de zeventiger jaren ging werken in textiel is zij cursussen gaan volgen aan de Haagse Vrije Academie om zich in deze materie te verdiepen.

Dons schilderde in olieverf, acryl en aquarel. Haar duin- en polderlandschappen vinden hun oorsprong in Wassenaar, Katwijk en Noordwijk, maar ook ver daarbuiten. Nog op respectabele leeftijd ging zij met fototoestel en schildersezel de Wassenaarse duinen in om ter plekke met de wind om haar heen, een leeg hoofd en een open blik haar impressies vast te leggen. De duinen, de Noordzee, het strand met toevallige wandelaars, een herfstbos en de oude landgoederen rondom haar woonplaats Wassenaar werden door haar trefzeker in een helder en steeds vrijer wordend coloriet vastgelegd.

Kunstgroep Wassenaar zal u op de hoogte houden van de voortgang van de restauratie van de Molen en de toegankelijkheid van haar galerie. De overzichtstentoonstelling “van Tuin naar Duin” van Dons van der Gronden – Deppe zal plaats vinden wanneer de restauratie van de Molen achter de rug is.

ExpoDonsJH page 0001

Tags

AfgelastingKunstgroep WassenaarOverzichtstentoonstellingVan Tuin naar DuinWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top