Ga naar hoofdinhoud

Brandweer Wassenaar: Blijf weg en hinder de hulpverlening niet

15 januari 202155 second read

Bijna bij elk incident waar wij ter plaatse komen, worden wij geconfronteerd met de zogeheten pottenkijkers. Mensen die het maar wat interessant vinden om te zien hoe slachtoffers in veel gevallen aan het vechten zijn voor hun leven. Omstanders die het de normaalste zaak van de wereld vinden om te komen kijken hoe bijvoorbeeld een persoon gereanimeerd wordt. Soms met kinderen aan de hand en soms ook nog eens met hun mobiel in de aanslag! Het klinkt te zot voor worden, maar het is de harde realiteit.

Dus, lieve mensen, mijn oproep is als volgt: Kom niet kijken uit nieuwsgierigheid. Denk na, loop door, kijk weg en laat ons hulp verlenen. Dat is wat wij doen. Wij staan er niet voor niets. Voor iedereen, altijd en overal.

Ben je ooggetuige of voel je een ongelofelijke drang om te helpen? Vraag het aan de politie ter plaatse. Zij kunnen je vertellen wat je kunt doen.
Heb je er niets te zoeken? Blijf niet kijken, ga weg en laat je mobiel in je zak zitten. Niemand zit te wachten op dat filmpje of die foto’s. Echt niemand.

Tags

Brandweer WassenaarGeen pottenkijkersOproepWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top