Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Gladheidsbestrijding in Wassenaar; wat de gemeente doet en wat u zelf kunt doen

16 januari 20212 minute read

Het is begonnen met sneeuwen. Daarom zijn de strooiwagens de weg opgegaan. De gemeente zorgt ervoor dat de wegen en fietspaden gestrooid zijn wanneer het glad is. Let wel op dat op het op sommige wegen en in sommige straten nog steeds glad kan zijn.

We kunnen helaas niet alle wegen en paden strooien. Daarom hebben we strooiroutes vastgesteld. Deze vind je op de website https://www.wassenaar.nl/gladheid-bestrijden/.

Wat kunt u doen?

U kunt een bijdrage leveren aan het begaanbaar houden van de openbare weg. Het schoonhouden van de stoep voor uw woning is ook uw verantwoordelijkheid. Kunt u dit niet zelf? Vraag dan uw buren om u te helpen.

Met de volgende tips kunt u helpen bij het bestrijden van gladheid rondom uw woning:

• Zorg tijdig voor een voorraad zout voor uw eigen gebruik. De meeste tankstations en bouwmarkten verkopen strooizout.

• Veeg eerst de sneeuw zo veel mogelijk weg en strooi daarna wat zout over het pad.

• Een beetje zout dat wordt ingelopen is vaak al voldoende. U hoeft dus niet gelijk de hele zak met zout te strooien.

• Haal een bezem over uw tuinpad en de stoep voor uw woning om kleine plasjes water weg te vegen. Zo voorkomt uw bevriezing en eventuele valpartijen.

• Bij vast gelopen sneeuw of ijs op het pad is het beter om het stroef te maken met zand. Zout en zand zijn de ideale combinatie om het zowel te laten ontdooien als het stroef te maken.

• Parkeer uw auto zo dicht mogelijk langs de stoep en niet half op een fietspad.. Het is voor strooiwagen dan niet mogelijk goed te strooien en/of te schuiven. U kunt ook helpen door niet in bochten en op straathoeken te parkeren. Dit maakt het makkelijker voor de strooiwagens om te sturen door de straten en wordt schade voorkomen.

Tags

GemeenteGladheidsbestrijdingSneeuwTipsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top